Blog

Čukarički-MTK 0-3

U uvodnoj prijateljskoj utakmici prvog tima na pripremama u Austriji, FK Čukarički je u poražen od prošle sezone četvrtoplasirane ekipe u šampionatu Mađarske MTK sa 3:0.

Golove su postigli Torghelle u 21, Nikač u 67. i Srestnik u 77. minutu.

Meč je odigran u mestu Leoben na istoimenom stadionu, udaljenom 89 kilometara od Vindišgarštena, gde je baza Čukaričkog.

Glavni arbitar meča bio je Bernd Eigler.

Čukarički je počeo utakmicu u sledećem sastavu: Stevanović, N. Janković, Živković, E. Mašović, Ostojić (kapiten), Docić, Kajević, Regan, Knežević, Jovanović, Radonjić, na klupi su bili: Petrić, Radić, Bašanović, Pjasentin, Đurić, Srnić, Lagator, Matić, Mandić, A. Mašović, Katebian, Šapić, Mehmedović.

U igri su kasnije ušli svi osim Šapića i Mehmedovića.

Za MTK u protokolu su bili u prvih 11 sledeći igrači: Hegeduš, Kanta (kapiten), Gera, Baki, Grgic, Vadnai, Vass, L. Szatmari, Torghelle, Poor, Hrepka, na klupi su bili sledeći igrači: Federiko, Deutsch, Jakab, Borbely, Korzman, Schrammel, Nikač, Talaber, Vogyicska, M. Szatmari, Vukmir, Katona, Srestik.

Iako smo posle prvog poluvremena gubili sa 1:0, mogu da budem zadovoljan igrom u ovom delu utakmice. U nastavku smo šansu pružili mlađim igračima, videlo se da je ovo momcima prvi susret koji igraju od početka priprema i na kraju smo poraženi ubedljivim rezultatom. Analiziraćemo utakmicu i nastaviti sa maksimalnim radom. Uskoro imamo novu proveru, brzo se radi na pripremama i na igračima je da svaki minut na terenu adekvatno iskoriste kako bi se nametnuli za mesto u timu – kratko je posle meča rekao šef stručnog štaba Čukaričkog Milan Lešnjak.

Sledeću prijateljsku utakmicu Čukarički igra za dva dana protiv Admire Vaker u Vindišgarštenu od 17 časova.

Izvor:fccukaricki.com