Blog

Startovao Čukarički

Izvor i foto:http://www.fkcukaricki.rs/

Fudbaleri Čukaričkog okupili su se u Beogradu i počeli pripeme za novu sezonu. Zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu Evrope nije bilo mnogo vremena za odmor.

Prozivku su zbog reprezentativnih obaveza propustili Andrija Pavlović, Filip Stojković i Branislav Janković. Dobili su nešto duži odmor. Ostali igrači su se javili na prozivku šefa stručnog štaba Milana Lešnjaka.

– Takav je sistem takmičenja, što u suštini nama može da odgovara. Momcima je malo manja pauza, ali jednostavno moramo da se spremamo za tu Ligu Evropa što smo izborili. Krećemo sa dvojicom novajlija, jedan je na probi iz Australije, a tu su Alen Mašović i Marko Docić. Nadamo se da ćemo u sledećem periodu da nam se priključe dva, tri nova igrača – rekao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Ekipa Čukaričkog će do petka biti u Beogradu, a onda putuju na dvonedeljne pripreme u austrijski Vindišgatšten. Tamo će odigrati četiri utakmice, a protivnici će biti madjarski MTK (13. jun), austrijski Admira Vaker (15. jun) i Lask iz Linca (18. jun), kao i Austrija iz Beča (23. jun).

Matijašević je rekao da će u narednim danima gotovo sigurno Andrija Pavlović napustiti klub, a da je Čukaričkog “pod hitno” potrebno pojačanje u napadu.

– Mislim da smo blizu dogovora za Pavlovića, ali dok se ne potpiše ugovor, to ništa ne važi. Domaći i strani klubovi su zainteresovani, trenutno smo u pregovorima. Neke smo već odbili, ali ne bih da direktno pričam o kojim klubovima je reč. U svakom slučaju mislim da smo blizu završetka pregovora i ja se nadam da ćemo u naredna dva, tri dana to rešiti. Imamo trenutno pregovore sa još dva, tri igrača. Pod hitno nam je da nadjemo još jednog špica. Naravno, u zavisnosti od odlazaka videćemo ko će još doći.

Sportski direktor je dodao da se traže i rešenja za Filipa Stojkovića, Nemanju Stevanovića i Dragoljuba Srnića.

– To su momci koji su ovde već duže vreme i koji su zaslužili svojim igrama i odnosom u klubu da nastave negde dalje, u nekom drugom klubu. Ako odgovarajuće ponude bude i za njih i za nas izaćićemo u susret, a ako ne bude ništa od toga nastaviće karijeru u Čukaričkom.

On je dodao da bi fudbaler Rome Nemanja Radonjić i naredne sezone trebalo da ostane na pozajmici u Čukaričkom. Čukarički će prvu zvaničnu utakmicu odigrati 30. juna u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa. Protivnika će saznati 20. juna, kada će se u Nionu održati žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za LE. – Ove godine se nadam prolasku famoznog drugog kola kvalfikacija. U zavisnosti od žreba, moramo da imamo sreće, a dalje je sve na momcima i stručnom štabu. Naravno i na nama, ako se pojačamo dobro ili ostane gro ove ekipe, kako se planira, mislim da možemo da prodjemo to drugo kolo, a sve ostalo je stvar sreće – zaključio je Matijašević.