Blog

Žene U-17:Srbija-Slovačka 6-1

Ženska selekcija Srbije ispod 17 godina pobedila je Slovačku i u drugoj prijateljskoj utakmici (6:1) odigranoj u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Pred oko 100 gledalaca po veoma toplom vremenu, sudila je Jelena Banjeglav. Golove za Srbiju su postigle: Plavšić u 6, Trbojević u 10, Krstić u 14, Mostarac u 27, Bulatović u 59. i Ivanović u 60. minutu, a Kalaberova u 46. minutu za Slovačku.

Srbija: Cetinja (41. Petrović), Spasojević (30. Nikolić), Krstić, Mostarac, Miladinović (51. Josić), Kardović (51. Ćirić), Savanović (41. Ahmetović), Trbojević (51. Bulatović), Ivanović (60. Čolić)), Plavšić (60. Ilić), Raičević (26. Batinić). Selektor: Suzana Stanojević.

Slovačka: Giormanova, Lukačova, Bihariova (40. Gašparovičeva), Lemešova, Bogorova, Bielikova, Panakova (41. Patkova), Obetkova (41. Nađ), Kokošova (26. Kalabarova), Škulova (60. Dianiškova). Selektor: Branislav Petrović.

Kadetkinje Srbije su i u drugoj utakmici ubedljivo slavile protiv nejake, ali borbene Slovačke sa 6:1 i potvrdile visok rejting pred početak kvalifikacija. Izabranice Suzane Stanojević su brzo slomile otpor gošći i samo je bilo pitanje da li će razlika do kraja utakmice biti još ubeljivija.

U protokolu se našlo devet naših reprezentativki koje su pružale sjajne igra na poslednjem Prvenstvu Evrope u Belorusiji. U drugom delu Suzana Stanojević je ukazala šansu novim igračicama, kako bi se uverila u kvalitet većeg broja igračica pre određivanja spiska za prvi krug kvalifikacija.

Za razliku od prve utakmice Slovakinje su danas bile nešto opasnije, a uspele su da postignu i utešni gol. Ipak, razlika u klasi je bila više nego očigledna, što oslikava i konačan ishod.

Za plasman u drugi krug u našoj kvalifikacionoj grupi će se takmičiti još Belgija, Ukrajina i Rumunija. Turnir će biti održan u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi od 26. septembra do 1. oktobra.

fss.rs