Blog

Žene:Srbija-Rumunija 3-4

Na stadionu Balatonfured po lepom vremenu utakmicu je pratilo 500 gledalaca. Sudila je Đinđi Gal iz Mađarske. Strelci: Žuti kartoni: Ilić 64, Mijatović 69. (Srbija), Vatafu 64. (Rumunija). Crveni karton: Korduneanu 82. (Rumunija). Strelci za Srbiju: Čanković 27, Čubrilo 42, Bradić 67. minut za Rumuniju Lunka 23, 50, Vojku 26, Mihal 70. minut.

Srbija: Kostić, Lazarević (52. Stevanović), Jankov (52. Delić), Nikolić (71. Janković), Ilić, Blagojević (23. Kardović), Mijatović, Stanković (52. Vajda), Čubrilo (44. Bradić), Čanković, Radojičić. Selektor: Goran Sretenović.

Rumunija: Oprea, Korduneanu, Havristiuk (52. Goder), Bortan, Đurđu (61. Lar), Vatafu (75. Sarbovan), Vojku, Lunka (75. Popa), Tarasila, Batea (61. Gorea), Olar.

U prvom kolu naša reprezentacija izgubila je od agresivne Rumunije 3:4. Naše reprezentativke su tri puta stizale prednost Rumunki, koje su na kraju slavile. U tvrdoj i borbenoj utakmici, sa mnogo duela, bolje su se snašle Rumunke, kojima je ovakav način igre više odgovarao. Sudija Đinđi Gal je propustila da u finišu utakmice dosudi očigledan jedanaesterac, nakon prekšaja sa leđa nad Adrijanom Delić. Igračice obe reprezentacije su nedovoljno fizički spremne, ali je i pored toga publika uživala u sedam golova. Individualne greške naše zadnje linije su olakšale Rumunkama put do pobede, ali su naše seniorke pokazale da mogu biti veoma opasne. Sva tri gola su postignutta iz lepih akcija. Naše dame su propustile još nekoliko prilika za remi, koji bi bio najpravedniji ishod. Od 23. minuta debitovala je šesnaestogodišnja Aida Kardović, koja je nagovestila veliki talenat. Selektor Goran Sretenović je izmenama pojačao ritam u drugom delu, ali su Rumunke znalački uspele da odole i sačuvaju pobedu.

U drugoj utakmici Belorusija je pobedila Mađarsku 3:1. Rumunija će 30. jula igrati finale sa Mađarskom, dok će Srbija igrati za treće mesto protiv Mađarske.

foto:fss.rs