Crna Gora

Budućnost poražena od Slovaka

03.02.2018.

Budućnost je u Beleku odigrala prvu od četiri pripremne utakmice tokom boravka u turskoj Antaliji. Protivnik je bila slovačka ekipa Železiarne Podbrezova, a rezultat je bio 2:0.

Budućnost je počela u formaciji 4-2-3-1 sa Mijatovićem na golu, bekovima Igumanovićem i Đurišićem, dok su svoj debi u plavom belom dresu upisali dva pojačanja na poziciji štopera, Adžić i Damjanović.

Sredinu terena sačinjavali su Mirković i Terzić, a ispred njih po bokovima su napadali mladi Bakić i Camaj, po sredini Raičević, dok je najistureniji napadač bio kapiten Nikač.

U prvom delu smo dali šansu iskusnijim fudbalerima i igra je bila mnogo bolja nego na dosadašnjim pripremnim utakmicama, dok su u drugom delu šansu dobili klinci. Osim rezultata, svim ostalim elementima možemo biti zadovoljni. Normalno, nije prijatno kada se izgubi, ali nam u ovom delu priprema rezultat nije u prvom planu već priprema za ono što nas čeka u šampionatu, pre svega utakmice protiv Zete i Mladosti. Igrači su igrali iz punog treninga, nije bilo osvežavanja ekipe za ove utakmice jer je rad u prvom planu, a pripremni mečevi dođu kao kruna da vide do čega smo došli u ovom trenutku. Očekuje nas puno rada, imamo vrlo mladu ekipu sa svega 7-8 iskusnijih fudbalera, ali mislim da smo na dobrom putu i verujem da ćemo biti pravi kada je najpotrebnije.” – kazao je trener Budućnosti Vladimir Vermezović nakon meča.

izvor:fk buducnost