Crna Gora

Budućnost u Golubovcima

19.02.2018.

Utakmicama 20. kola u utorak se nastavlja Telekom 1. CFL, a Budućnost gostuje ekipi Zete u Golubovcima.

Šef stručnog štaba Vladimir Vermezović se na početku današnje konferencije za novinare osvrnuo na ono što je  učinjeno u pripremnom periodu.

– Ekipa je odlično podnijela sve što je stručni štab zahtevao od njih i nakon šest odigranih utakmica (četiri u Antaliji) i dosta jakih treninga spremno dočekujemo nastavak prvenstva. Imali smo malo problema sa povredama, ali se u poslednjih nekoliko dana situacija normalizovala i u narednih nedelju dana svi fudbaleri će biti u takmičarskom ritmu. Utakmice su u Antaliji bile teške, namerno smo birali jake protivnike i opet bi isto uradili, jer je to najbolja škola posebno za mlađe igrače. Treba da se navikavamo na ono što nas čeka u Evropi, na atletski građene protivnike i na fizički mnogo veće zahteve. Uvijek je dobro pobjeđivati zbog atmosfere, međutim nama je atmosfera više nego dobra jer momci su znali s kojim ciljem idemo u Antaliju i u tome smo uspjeli. Nastojaćemo da u narednom periodu i kvalitet igre podignemo na viši nivo, jer u velikom klubu dobri rezultati nekad nisu dovoljni. Prioritet u nastavku šampionata je osvajanje Kupa, promocija mladih igrača, a definitivno se ne predajemo u borbi za prvo mesto, iako naš rival ima osetnu prednost na vrhu.

Razlika na vrhu rezultat je dobrih igara Sutjeske tokom prvog dijela sezone, a po riječima Vermezovića Budućnost je nekim utakmicama pristupala sa manje motiva od svojih protivnika.

– Kvalitet fudbalera Budućnosti nije sporan, a ukoliko u svaki meč budemo ulazili sa istom željom kao protivnik, neće biti problema. U ovoj ligi niko nema pravo da nekoga potcijeni i moj je zadatak da pripremim svoje fudbalere da u svaki meč uđu kao da je derbi utakmica. Sjutra nam neće biti nimalo lako, Zeta ima čvrst sastav, igra agresivno i opasni su iz prekida, tako da znamo na koje stvari treba obratiti pažnju. Ovo je mnogo bitna utakmica za nas, praktično za šest bodova, obzirom da nam je Zeta blizu na tabeli. Ukoliko na njihovu agresivnost odgovorimo još većom agresivnošću, a pritom ne mislim na grubost nego mušku igru, verujem da ćemo ostvariti dobar rezultat. Mirković neće nastupati zbog parnih kartona, a ostali igrači su spremni za utakmicu i njih 18 će biti u karantinu do početka meča.

izvor i foto:fk-buducnost.me