Crna Gora

FSCG i SPFCG dopunili memorandum o saradnji

Fudbalski savez Crne Gore i Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore potpisali su danas izmene i dopune Memoranduma o saradnji.

Potpisivanju je prethodio sastanak Odbora za socijalni dijalog, na kojem je konstatovano da je postojeći Memorandum opravdao svrhu i očekivanja, te da su se stekli uslovi da strane potpisnice svoju saradnju dodatno unaprede, pogotovo u delu zaštite statusnih prava profesionalnih fudbalera.

Tokom sastanka se, kroz kompromis i uvažavanje crnogorske fudbalske realnosti, došlo do optimalnih rešenja za unaprijeđenje profesionalizma u CG fudbalu i efikasniji rad Arbitražnog suda FSCG što je u zajedničkom interesu svih aktera našeg fudbala.

S tim u vezi, iz Sindikata profesionalnih fudbalera su najavili da će uputiti predlog Izvršnom odboru FSCG da se od naredne sezone u okviru sportskih kriterijuma uvede minimum broja igrača sa profesionalnim ugovorom u klubovima 1.CFL.

Takođe, članovi Odbora su saglasni da ima prostora za unapređenje efikasnosti rada Arbitražnog suda FSCG i zbog toga će SPFCG uputiti FSCG prijedlog o izmeni Pravilnika Arbitražnog suda u cilju povećanja efikasnosti njegovog rada.

izvor i foto-fscg.me