Crna Gora

FSCG pomaže klubovima da naprave reflektore

23.02.2018.

U prostorijama FSCG je napravljen prvi korak ka realizaciji jednog od najznačajnijih projekata u istoriji Saveza – pokrivanje svih prvoligaških terena reflektorskim osvetljenjem, saopšteno je iz našeg Saveza.

Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac je na sastanku sa predstavnicina sedam klubova iz Telekom 1. CFL – FK „Mladost“, FK „Kom“, FK „Dečić“, FK „Zeta“, FK „Grbalj“, FK „Rudar“ i FK „Iskra“ – predočio nameru Saveza da krene u investiciju kojom bi klubovima pomogao da na svojim stadionima postave reflektore i na taj način znatno unaprede funkcionisanje, ujedno i infrastrukturu i kvalitet takmičenja.

Fudbalski savez bi finansirao čak 95 odsto investicije, odnosno, tim sredstvima bi se obezbedila kupovina sijalica, kablova, stubova i agregata za napajanje strujom. Preostalih pet odsto investicije odnosi se na obavezu klubova i lokalnih samouprava iz kojih dolaze da obezbede potrebne dozvole i završe pripremne radove.

“Danas smo sa sedam prvoligaških klubova dogovorili početak rada na još jednom kapitalnom projektu posvećenom unaprijeđenju fudbalske infrastrukture u Crnoj Gori. Raduje nas masovan odziv klubova na inicijativu koju je Izvršni odbor Fudbalskog saveza uptio krajem prethodne godine, čime su prepoznali želju i nastojanje saveza da dodatno unapredi uslove za odigravanje utakmica, ali i obavljanje trenažnog procesa. Izgradnjom reflektorskog osvjetljenja stvaramo mogućnost za odigravanje svih mečeva Telekom 1. CFL u večernjem terminu, što će biti od izuzetnog značaja na početku sezone, kada se u gotovo cijeloj zemlji suočavamo sa izuzetno visokim temperaturama tokom dana. Ono što želim posebno da istaknem jeste da poziv za izgradnju reflektorskog osvetljenja nije zatvoren i da će Fudbalski savez izađu u susret svim klubovima koji u narednom periodu pokažu interesovanje i spremnost da u partnerskom odnosu sa savezom realizuju ovaj i sve projekte koji posvećene unapređenju infrastrukture u našoj zemlji”, rekao je Momir Đurđevac, generalni sekretar FSCG.

Reflektorski sistem predviđa više nivoa rada, od osnovnog koji je dovoljan za noćni trening, pa do osvetljenja koje omogućava uslove za odigravanje utakmica u noćnom terminu uz TV prenos.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Mladosti iz Lješkopolja i Berana, drugoligaških klubova koji su izrazili interesovanje za učešće u realizaciji projekta izgradnje reflektorskog osvetljenja na njihovim stadionima.

izvor:cdm.me