Crna Gora

Grci bolji od “sokola”

Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od vršnjaka iz Grčke rezultatom 4:1 u drugom meču na „Mercedes benz Egej kupu“ koji se održava u Kušadasiju.

Greške koje su „sokoli“ napravili na današnjem susretu na svojoj polovini terena, pogotovo tokom prvog dela, omoguće su rivalu da dođe do ubedljivog trijumfa.

Prva prilika na meču viđena je pred golom Grčke – u 15. minutu susreta Krivokapić je odlično izveo slobodan udarac ali je prečka zaustavila loptu na putu ka mreži.

Na drugoj strani terena, Grci su prvu priliku uspeli da pretvore u pogoda. Ilias Martins je prihvatio povratnu loptu na ivici kaznenog prostora i odličnim udarcem pogodio raklje Živanovićevog gola. Tri minuta kasnije prednost protivnika je duplirana i to nakon loše intervencije Pupovića koji je u pokušaju da desnom nogom izbaci loptu iz kaznenog prostora zatresao mrežu sopstvenog gola.

Do odlaska na odmor Grčka je imala priliku da dođe do tri gola prednosti ali je Živanović zaustavio udarac Timanisa sa bele tačke u 29. minutu susreta.

„Sokoli“ u uvodnoj fazi drugog dijela uspjeli da smanje zostatak zahvaljujući Bojoviću koji je u 51. minutu iskoristio odlično dodavanje Krivokapića da situaciju jedan na jedan sa golmanom protivnika riješi preciznim udarcem.

Reprezentativci Grčke uspeli su, ipak, sedam minuta kasnije da vrate dva gola prednosti. Grešku Milikića, koji je izgubio loptu kao posljednjih igrač odbrane, iskoristio je Timanis da još jednom pogodi mrežu Živanovićevog gola. Konačan rezultat susreta postavio je Serpezis u 61. minutu nakon neuspjele ofsajd zamke poslednje linije CG tima.

 


Grčka – Crna Gora 4:1

Univerzitetski stadion, Ajdin.

Sudija: Denis Tonusloglu (Turska).

Strijelci
1:0 – Ilias Martins 17′, 2:0 – Pupović 20′ (a.g.), 2:1 – Bojović 51′, 3:1 – Timanis 58′, 4:1 – Serpezis 61′

Žuti kartoni
Ilias Martins – Grčka
Živanović – Crna Gora

GRČKA: Kristos Mandas, Polikrapos Aleksandropulos (Teodoros Purnaras), Kristos Vutas (Georgios Vrakas), Nikolaos Gotzamanidis, Konstantinos Timanis, Dimitrios Karajanis, Konstantinopulos Teodoropulos (Joanis Orkas), Georgios Liavas, Pavlos Mavrudis, Apostolos Ilias Martins, Dimitrios Serpezis (Georgios Georgantis).
Selektor: Vasili Georgopulos.

CRNA GORA: Lazar Živanović, Matija Drinčić, Andrej Pupović, Mirko Milikić, Andrija Krivokapić (Nikša Vujanović), Ivan Bojović, Ilija Vujović, Amir Muzurović, Petar Vukčević, Jovan Mirković (Veljko Radenović), Matija Račić (Egzon Dinoša).
Selektor: Boris Miličković. 

izvor i foto-fscg.me