Crna Gora

Marković i Humbatov u Dečiću

15.02.2018.

Prelazni rok se završava u petak veče, a za Dečić je već okončan prvoligaš iz Tuzi je angažovao 30-godišnjeg vezistu Darka Markovića i 24-godišnjeg štopera iz Azerbejdžana Turala Humbatova.

Iskusni Marković se vratio u Dečić gde je igrao u sezoni 2011/2012, došao je da donese neprocjenjivo iskustvo i vodi glavnu riječ na sredini terena u važnoj polusezoni za prvoligaša iz Tuzi, pošto će se ekipa na proleće boriti za opstanak u društvu najboljih.

Bivši mladi reprezentativac Crne Gore je u karijeri nastupao za Budućnost, Zetu, Pakhtakor, Ujpešt, Lovćen, Mogren, Mladost Veliku Obarsku i Željezničar, a u Tuzi je stigao iz Želje sa kojim je raskinuo ugovor.

Što se tiče Humbatova, radi se o snažnom štoperu koji dolazi iz makedonske Pobede iz Prilepa. Azerbejdžanac je kao mlad dosta obećavao, prošao je akademiju Zenita iz Sankt Peterburga, igrao je za Zenit 2, ali se nije nametnuo i karijera mu je krenula silaznom putanjom. Humbatov je nakon Zenita 2 igrao za modlavsku Nistru, azerbejdžanske timove Azar, Inter Baku i Azal, te Pobedu.