Crna Gora

Radonjić saopštio spisak U21 Crne Gore

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić objavio je spisak igrača za kvalifikacione mečeve za odlazak na U21 Evropsko prvenstvo koje će naša selekcija odigrati protiv vršnjaka iz Češke i Letonije.

Radonjić je za ova dva duela pozvao 19 igrača – golmani: Marko Kordić (Vojvodina, Srbija), Suad Ličina (Sutjeska); odbrana: Andrija Vukčević (Sevilja, Španija), Boris Kopitović (Mladost), Nemanja Kartal (Radnički Niš, Srbija), Stefan Vico (Rad, Srbija), Momčilo Raspopović (Budućnost); vezni red: Deni Hočko (Budućnost), Vladimir Jovović (Napredak, Srbija), Marko Janković (Partizan, Srbija), Aldin Adžović (Zeta), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Dušan Lagator (Čukarički, Srbija), Vukan Savićević (Slovan, Slovačka); napad: Zoran Petrović (Mladost), Aleksandar Boljević (Beveren, Belgija), Luka Đorđević (Zenir, Rusija), Milan Vušurović (Budućnost) i Staniša Mandić (Čukarički, Srbija).

Očekuje nas još jedna teška utakmica, prva od tri u kojima ćemo rešavati plasman u kvalifikacijama. Dolazi nam izuzetno jaka reprezentacija, koja je na prvom mestu što je svakako pokazatelj njihovog kvaliteta. Odigrali smo jedan meč sa njima, upoznati smo sa njihovim kvalitetima i kada bi odigrali na nivou iz prve utakmice a oni nešto slabije vjerujem da bi upisali pobjedu, rekao je selektor Radonjić

Radonjić se odlučio za proverene snage, igrače koji su bili na svim dosadašnjim okupljanjima i jednog debitanta, napadača Mladosti.

Nemamo vremena da na ovim okupljanjima pozivamo i testiramo dosta novih igrača. Vrieme za pripreme selekcije je veoma kratko i moramo se zbog toga koncentrisati na igrače koji su tu od početka. Svi igrači koji su na spisku imali su priliku da igraju za mladu reprezentaciju, osim Zorana Petrovića, igrača koji je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije i koji je od početka ove sezone redovan u ekipi Mladosti. Tu su i igrači koji se nalaze na spisku seniorske reprezentacije – Vladimir Jovović, Marko Janković i Luka Đorđević, koji će igrati za nas u utakmici sa Čekškom. Njihov nastup na utakmici sa Letonijom zavisi od potreba A reprezentacije koja u Rumuniji igra svoj kvalifikacioni meč, zaključio je Radonjić.

Mlada repreznetacija okuplja se u nedjelju, 28. avgusta i prvi trening odradiće na terenu Trening kampa FSCG sa početom u 16.30 časova. Radonjićevi izabranici pripreme za meč sa Češkom obaviće na Cetinju.

izvor i foto:fscg.me