Crna Gora

Savić “košta” kao cela CFL

Reprezentativac Crne Gore i član Atletiko Madrida Stefan Savić, najvredniji je crnogorski fudbaler. Savić, koji je od strane Fudbalskog saveza Crne Gore proglašen za najboljeg u 2016. godini, prema proceni transfermarkta, specijalizovanog internet portala za tržišne vrednosti fudbalera, ”košta” 25 miliona eura, piše agencija Anadolija.

Kada su u pitanju ostali fudbaleri iz crnogorske reprezentacije, Stevan Jovetić, igrač Intera procenjen je na 10 miliona, dok Mirko Vučinić, član Al Džazire, „vredi“ pet miliona eura.

Od ostalih reprezentativaca Crne Gore, popularnih „hrabrih sokolova“, Nikola Vukčević, član portugalske Brage procenjen je na tri miliona, Marko Simić iz izraelskog Makabija vrijedi 2,2 miliona eura, dok se vrednost Žarka Tomaševića, Marka Bakića i Adama Marušića procenjuje na 1,5 miliona eura.

– Telekom Prva liga vredi 30 miliona –

Telekom Prva lige Crne Gore po kvalitetu je na nivou prošle sezone i u ovom trenutku svi igrači vrede 30 miliona eura. Fudbaler Mladosti iz Podgorice Milan Đurišić, prema podacima portala Transfermarkta, najskuplji je igrač lige, čija je vrednost procenjena na 475 hiljada eura.