Crna Gora

“Sokoli” počinju pripreme

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odradiće večeras prvi trening u „operaciji Rumunija” – selektor Ljubiša Tumbaković komandovaće početak priprema za start kvalifikacija za SP, duel sa Rumunima u Klužu naredne nedelje (20.45).

Od 30 fudbalera sa spiska, očekuje se da se na prvom treningu pojave igrači iz domaće lige i internacionalci koji su juče igrali za svoje klubove. Reprezentacija će se kompletirati sjutra ili u utorak.

Jedan hendikep je, međutim, već u najavi – Marko Baša nije ni sinoć igrao za Lil protiv Nice, nije bio ni na klupi, što znači da nije stigao da se oporavi od povrede pete. Očekuje se, ipak, da doputuje u Podgoricu.

Na Tumbakovićevom spisku su golmani  Božović (Zeta), Mijatović (Dečić) i Petković (Lovćen), defanzivcio Baša (Lil), Savić (Atletiko), Tomašević  (Ostende), Simić (Hapoel Tel Aviv), Saveljić (Levante), Šofranac (Rijeka), Zverotić  (Sion), Radunović (Budućnost), Stojković  (Minhen 1860) i Mijušković  (Vardar), vezisti Marušić  (Ostende), Nikolić (Hapoel Tel Aviv), Vukčević i Bakić (Braga), Šćekić (Genčlerbirligi), Vešović  (Rijeka), Boljević  (AEK Larnaka), Rodić  (Karabukspor), Kojašević  (Vardar), Jovović  (Zvezda) i Janković (Partizan), ta napadači Jovetić (Inter), Bećiraj (Dinamo Moskva), Mugoša (Minhen 1860), Raičević (Vićenca), Đorđević (Zenit) i Vučinić (Al Džazira).