Crna Gora

Sutjeska renovira stadion

11.06.2018.

Šampion Crne Gore FK Sutjeska nakon osvajanja titule sada planira velike infrastrukturne projekte, koji će pomoći svim igračima od pionirskog uzrasta do prvog tima da lakše i bolje funkcionišu u budućnosti.

Biće radova na glavnom stadionu, ali i na pomoćnim terenima, a sve u cilju stvaranja boljih uslova za trening, ali i mogućnosti igranja reprezentacije u gradu pod Trebjesom. Kako je kazao direktor FK Sutjeska Nikola Jovović, do sada je urađen jedan deo posla na pomoćnom terenu sa veštačkom podlogom, dok oni najveći projekti tek treba da budu realizovani.

“Glavni projekat, kojim je planirano da zapadna tribina bude srušena i ponovo urađena po standardima koje propisuje UEFA, poslat je na reviziju pa se nadamo da ćemo ubrzo krenuti i u njegovu realizaciju. Okvirno možemo reći da će realizacija krenuti krajem godine, te da će nova zapadna tribina imati kapacitet od otprilike 3.500 mesta. Takođe, prema projektu, trudićemo se da svlačionice i svi prateći sadržaji budu savremeno opremljeni. U sklopu nove tribine biće teretana, sala za vježbanje i ostali sadržaji po ugledu na neke modernije stadione. Trenutno su glavni i teren Čelika, koji nam je dat na korišćenje, u fazi reparacije, pa se nadamo da će to biti vrhunski tereni kada se posao na njima završi”, kazao je Nikola Jovović direktor FK Sutjeska.