Crna Gora

Tumbaković-“Imamo realne šanse za SP”

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković u intervjuu za Sport klub” rekao je da bi uoči početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Moskvi 2018. godine potpisao trenutni skor koji imaju “hrabri sokoli”.

Crna Gora nakon četiri odigrana kola u Grupi E zauzima drugo mesto sa sedam bodova, tri manje od Poljske, jednim više od Danske.

“Međutim, svi koji se bave sportom žele da urade i više od onoga što je realno. Sada mi je žao što nemamo tri boda više, a mogli smo i morali. Protiv Rumunije smo odigrali odlično. Taktički zrelo, pametno. Imali smo i sreće. Jovetić je pogodio u završnici, a Rumuni promašili penal u sudijskoj nadoknadi vremena. Kazahstan smo nadigrali, a protiv Danske napravili veliki uspjeh koji je izazvao pravu euforiju među ljubiteljima fudbala u Crnoj Gori. Već su nas svi videli na Mundijalu.Ima nekoliko iskusnih igrača koji bi još uvijek mogli da igraju u dresu sa državnim grbom. Međutim, želio sam da napravim korak naprijed. Da stvorim tim koji će trajati bar četiri godine, ako ne i duže. Za sada smo na dobrom putu. Imamo realne izglede, imamo pravo da se nadamo da ćemo na kraju kvalifikacija izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, bez obzira na činjenicu da su Poljska, Danska i Rumunija favoriti na papiru. Ponavljam još jednom, ako svaku utakmicu shvatimo i priđemo joj kao finalu, rezultati neće izostati. Najbolji primjer za to je utakmica i pobeda u Danskoj“

vijesti.me