Crna Gora

Tumbaković:”Možemo sa Srbijom i Rumunijom”

20.03.2018.

Prva faza je prošla u stvaranju tima i borbi za plasman na Mundijal, u drugoj je postavljen cilj – odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

To je Ljubiša Tumbaković jasno naglasio i kada je završen prethodni takmičarski ciklus, a ponovio danas u prvom obraćanju medijima na novom početku.

“Glavni cilj je da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Kako ćemo to da uradimo? Mislim da je sve što smo uradili do sada bilo vrlo korektno, da smo napravili pomak. Sada je sve potrebno podići na veći nivo – i diciplinu, i angažovanje, i borbenost, i želju… Moramo da budemo još bolji tim”, rekao je Tumbaković.

“Liga nacija je u prvom momentu bila jako interesantna za nas, jer je za plasman na veliko takmičenje trebalo da se borimo sa ekipama sličnih kvaliteta. Nije, međutim, baš tako. Ovo je pilot projekat, koji je važniji Uefi, nego nama. Od 15 ekipa Lige C samo jedna ide u završnicu. Trećeplasirane reprezentacije u regularnim kvalifikacijama sada ne mogu da idu u plej-of. Mi ćemo, međutim, u to takmičenje ući sa sportskim motivom. Zašto i ne bismo, jer sa Rumunijom imamo pozitivan skor u kvalifikacijama za Mundijal, a sa Srbijom uvek možemo da se takmičimo…”.