Futsal

Futsal:Italija-Srbija 3-0

STRELCI: 1:0 De Oliveira 5:30, 2:0 De Oliveira 9:56, 3:0 Merlim 15:07. Srbija (Rajčević) promašila kazneni udarac sa 10 metara (13:39). Dvorana u Arzinjanu. Gledalaca oko 1000. Sudije: Anđelo Galante (Atalanta), Nikola Aleksić (Srbija), Daniele Di Resta (Rim).
ITALIJA: Moliterno, Erkolesi, Lima, Boaventura, Kastanja, Bordinjon, De Oliveira, Fusari, Monfroi, Merlim, Murilo, Skinja, Terenci, Čikincio.
SRBIJA: Momčilović, Perić, Kocić, Simić, Rajčević, Ramić, Rakić, Milosavac, Matijević, Stanković, Tomić, Lazarević, Filipović, Stojković.
U prvoj od dve provere u Italiji, futsal reprezentacija Srbije poražena je od selekcije domaćin u Arzinjanu rezultatom 3:0. Drugi meč istih selekcija igra se sutra u Viljorbi. Ove utakmice služe selektoru Goranu Ivančiću kao priprema za aprilski start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
U kvalifikacijama za EP Srbija se nalazi u grupi 5 sa aktuelnim prvakom Evrope Španijom, zatim neugodnom selekcijom Poljske i pobednikom preliminarne runde grupe B u kojoj se nalaze Grčka, Moldavija, Vels i San Marino. Očekuje se da Grci kao favoriti budu pobednici ove grupe i uključe se u poslednji krug kvalifikacija za plasman na EP, a mečevi naše runde kvalifikacija na programu su od 4. do12. aprila 2017. godine. Utakmice preliminarne runde koja broji sedam grupa igraju se od 23. januara do 1. februara 2017. godine.

foto-fss.rs