Klubovi

Beogradski derbi bez pobednika

VOŽDOVAC: POPOVIĆ, PUTINČANIN, FILIPOVIĆ, MIHAJLOV, PETROVIĆ, PAVLOVIĆ, ZEC, STOJANOVIĆ, GEORGIJEVIĆ, LUKIĆ, SREĆKOVIĆ. IGRALI SU JOŠ: ASANI, DRAŽIĆ I BLAGOJEVIĆ.

RAD: FILIPOVIĆ, OBRADOVIĆ, LjUBINKOVIĆ, DENIĆ, DRINČIĆ, LUTOVAC, DjENIĆ, MARAŠ, JOVANOVIĆ, BATES, STANOJEVIĆ. IGRALI SU JOŠ VICO I ĆULUM.

Rad je imao inicijativu na početku meča, ali jedina prilika koja bila opasna po gol Voždovca desila se u 12. minutu kada je Drinčić centrirao sa strane, a lopta prozujala kroz šesnaesterac. U 15. minutu Georgijević je glavom slabo šutirao. Nakon dvadeset minuta Voždovac polako preuzima konce igre u svoje ruke. U 28. minutu Georgijević je u stopostotnoj prilici za gol, ali šutira pravo u gostujućeg golmana. U 30. minutu Georgijević je u solo prodoru, ali je njegov udarac izblokiran, u nastavku akcije lopta dolazi do Zeca, ali šutira preko gola.

U 34. minutu lucidna akcija igrača Voždovca dovela je do kornera, a u nastavku akcije Filipović šutira preko gola. Do kraja prvog dela, pored pomenute dominacije Zmajeva, jedino vredno pomena je i crveni karon igrača Rada Jovanovića u 38. minutu. Drugi deo meča je Zmajevi kreću silovito, dok su Građevinari rešili da prete iz kontranapada. U 57. minutu Zec je ostavio povratnu Lukiću na 6-7 metara, ali njegov udarac brani golman gostiju.

U 61. minutu Lukić ponovo pokušava, ali ovaj put preko gola. Samo minut kasnije opsada traje, a udarac Srećkovića završava pored gola golmana Rada. U 66. minutu, Putinčanin je centrirao sa desne strane, a defanzivci Rada otklanjaju opasnost, iako je Stojanović bio u lepoj prilici. Rad je i dalje čuvao svoj gol i pretio preko kontri, ali odbrana Voždovca je znala da osujeti sve atake ka svom golu. U 72. minutu, Ljubinković dobija crveni karton, nakon nedozvoljenog starta nad Asanijem. U 76. minutu Asani oprobava svoj udarac, ali lopta ide direktno u ruke golmana Filipovića. Mihajlov je u 87. minutu šutirao odlično, ali se opet istakao gostujući golman.

Do kraja susreta rezultat je ostao nepromenjen, a uzbuđenja je moglo biti posle šuta Blagojevića, ali je lopta otišla pored gola.

izvor-fkvoždovac