Klubovi

Berlinke se revanširale Beograđankama

Trećeg dana boravka delegacije FS Berlina (BFV) u našem glavnom gradu na stadionu FC FSB na Adi Ciganliji odigrana je revanš utakmica ženskih selekcija dva saveza do 15 godina starosti. I ova utakmica imala je sličan tok kao i prva koja je odigrana u petak. Od početka naše devojčice započele su u jakom ritmu i u prvom delu igre propustile nekoliko izglednih šansi za vođstvo. U finišu prvog dela tempo je malo opao, a gošće iz Nemačke su uspele da uspostave ravnotežu u igri.

Drugi deo utakmice je protekao u ravnopravnoj igri dve ekipe koje su oprezno pokušavale da dođu u rezultatsku prednost. I kada je svima izgledalo da će se utakmica završiti bez pobednika i bez golova, na scenu je stupila tradiocionalna nemačka upornost.

Tekla je nadoknada od tri minuta kada je Melina But izmakla pažnji odbrane Beograđanki i savladala našu golmanku Andreu Šipetić. Izabranice Marine Petković i Aleksandra Petrovića našle su se u šoku i neverici, a tu konfuziju iskoristila je malena Pia Guta koja je u sledećem naletu selekcije Berlina još jednom zatresla mrežu domaćina i tako postavila konačan rezultat – 2:0 za selekciju FS Berlina.

izvor i foto-fsb.org.rs