Klubovi

Čukarički otputovao u Norvešku

Fudbaleri i stručni štab omladinske selekcije FK Čukarički otputovali su rano jutros u Norvešku, gde ih u sredu, 2. novembra od 15 časova očekuje prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona mladih protiv Rozenborga. Revanš je na programu 23. novembra u Beogradu, a srpska ekipa se plasirala u drugo kolo pošto je u prvom ukupnim rezultatom 5:2 pobedila slovenačke Domžale.

Šef stručnog štaba omladinske selekcije Čukaričkog Mihajlo Jurasović izrazio je nadu da će ukoliko njegova ekipa postigne gol u Norveškoj odnosno pobedi ili završi nerešeno uz pogodak na prvoj utakmici onda proći i u dalji tok tog takmičenja.

Nakon drugog kola kvalifikacija na proleće se igra baražna utakmica sa drugim iz grupe i zatim plasman u nokaut fazu. Omladinska ekipa Čukaričkog krenula je rano jutros iz kluba na Banovom brdu put Tronndhajma redovnim avio linijama preko Istanbula i Osla. “Izuzetno verujem u ove momke i oni veruju u sebe. Mi ćemo da igramo kao i uvek i probaćemo tamo da damo gol. Najviše bi voleo da postignemo pogodak u gostima i mislim da idemo dalje i sa nerešenim rezultatom uz gol u gostima”, rekao je Jurasović pred polazak.

Kako je ocenio, dug put ne može da bude alibi za bilo šta, jer ekipa ima dan pred utakmicu da odmori, oporavi se i pripremi za utakmicu. “Čeka nas tamo i sneg. Ne bi voleo da bude vetar, a to što je hladno ne smeta“.