Klubovi

Jurasović posetio Živkovića

Trener omladinske selekcije Čukaričkog Mihajlo Jurasović posetio je svog nekadašnjeg igrača Andriju Živkovića, fudbalera portugalske Benfike i posle sedmodnevnog boravka u Lisabonu ocenjuje da je mladi krilni napadač (20) našao pravu sredinu za sebe, kao i da je rad u inostranom klubu na vrhunskom nivou.

„Trenirao sam Živkovića četiri i po godine, od njegove devete godine, u FK Nacional u Nišu. Iako je teško uvek prepoznati šta će se sa nekim igračem desiti u budućnosti za njega se od prvog trenutka znalo da će biti odličan igrač i verovatno jedan od najtalentovanijih na ovim prostorima. Trenira u Benfici poslednjih šest meseci, ustalio se na svojoj poziciji među jakom konkurencijom i siguran sam da će im u najskorije vreme biti nosilac igre. Klub ima izuzetno dobar skauting, dovode najbolje mlade igrače i rad sa mlađim kategorijama je na vrhunskom nivou. Zahvalan sam Andriji i njegovoj porodici na pozivu, puno mi to znači. On je igrač kog ne možete da trenirate u klasičnom smislu reči već možete da ga usmeravate i mislim da ako postoji neka moja mala zasluga za njegov razvoj onda je to upravo u segmentu razvoja mladog igrača“, rekao je Jurasović za sajt Čukaričkog.

Vezano za rad u Čukaričkom, odnosno sa omladinskom selekcijom Jurasović ističe da je ostvaren primarni cilj jer je napravljena smena generacija odnosno pet igrača iz omladinskog pogona ove sezone su priključeni seniorima. „Svakako raspolažemo kvalitetnim fudbalerima u Čukaričkom. U svim pratećim generacijama imamo talentovane igrače i sigurno je naš klub u samom vrhu omladinskog srpskog fudbala“.

Omladinci Čukaričkog su aktuelni nosioci šampionske titule i ove sezone su prvi put učestvovali u Ligi šampiona za mlade. Pripremaju se za nastavak domaćeg prvenstva početkom marta i prema rečima Jurasovića ekipa se ne opterećuje rezultatom i gaji napadački stil igre odnosno želi da dominira u odnosu na svakog protivnika.

„U pogonu je sada 90 odsto igrača rođenih 1999. godine od kojih će oni najbolji nadam se biti priključeni seniorskom timu. Mislim da napadačkim načinom igre sledimo filozofiju prvog tima što će u mnogome olakšati adaptaciju igrača iz omladinskog tima u seniore“.

Omladinci Čukaričkog u subotu 4. marta igraju prvu utakmicu drugog dela sezone posle duge zimske pauze. Trenutno su šesti na tabeli sa 28 bodova iz 17 odigranih kola, a u narednom dočekuju Partizan od 13 časova na terenu FK Bask. Prvi na tabeli je Brodarac sa 42 boda.

Dodajemo i da je tokom posete Lisabonu sredinom februara, Jurasović iskoristio priliku da sa Živkovićem pogleda utakmicu Lige šampiona Benfika – Borusija Dortmund u kojoj Andrija nije konkurisao zbog crvenog kartona, ali je njegova ekipa pobedila rezultatom 1:0.

izvor i foto-fkčukarički.rs