Klubovi

Prva pobeda kadetkinja

STRELCI:1:0 Frajtović 13. Stadion: Sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Gledalaca:oko 200. Sudija: Svetlana Kebanu (Moldavija). Pomoćnice: N. Keban (Moldavija), A.Karas (Belorusija).

SRBIJA: Cetinja, Josić, Krstić, Batinić (od 71. Penić), Miladinović, Mostarac, Raičević (od 55.Bulatović), Agbaba (od 79. Ćirić), Kardović, Frajtović, Plavšić.
RUMUNIJA:Salamon, Bursea, Norodi, Nađ, Rosi (od 74. Petresku), Sfiea, Boros, Negrea, Mates (od 75. Tunoai), Vizitiu, Vladulesku (od 60.Biris).

Dobar start naših devojaka u prvom krugu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.Izabranice Suzane Stojanović savladale su vršnjakinje iz Rumunije i sada im je neophodna još jedna pobeda iz naredna dva meča (Ukrajina i Belgija) kako bi sačekale žreb za elitnu rundu kvalifikacija.
Najbolje kadetkinje Srbije dobro su otvorile meč, jer su već u 13. minutu došle u vođstvo, posle asistencije Nikoline Plavšić i realizacije Anđele Frajtović. Imala je Srbija kontrolu igre, ali i Rumunke su se pokazale kao veoma ozbiljan rival. U nastavku su prve došle do prilike ali Sara Cetinja je izlazila kao pobednik iz duela sa rumunskim igračicama.

Neizvesnost po pitanju ishoda potrajala je do poslednjeg minuta meča, ali na kraju su naše devojke mogle da se raduju, jer su ostvarile veoma vrednu pobedu koja ih je probližila cilju, a to je plasman u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
U drugom meču Belgija, koja je favorit u grupi, lako je savladala Ukrajinu 4:0 (3:0).

foto-fss.rs