Klubovi

Sloboda nastavila pobednički niz

Gradski stadion u Užicu. Gledalaca: 1.500. Sudija: Nenad Minaković (Novi Sad).

Pomoćnici: Goran Beljin (Bela Crkva), Mario Livaja (Beška).

Žuti kartoni: Vujić, Milanović, Miličić (Sloboda), Duronjić, Gigić (OFK Beograd).

Crveni karton: Gigić (OFK Beograd) u 89. minutu.

Strelac: Đerić u 45. Minutu

SLOBODA: Tasić, Miličić, Vidić, Nikolić, Joksimović, Nešović (85. Velemir), Jeremić (90+3. Emeka), Vujić, Vukmirović (64. Namani), Milanović, Đerić.

OFK BEOGRAD: Vraneš, Gojkov, Matović, Mičel, Trajković, Petrović, Batinica, Cuckić (72. Tufegdžić), Rajevac (46. Gigić), Duronjić (85. Ratković), Đokić.

Posle dva opasna šuta sa distance Duronjića i Đerića, u 16. minutu akcija domaćih završena je snažnim šutem Milanovića, Vraneš paradom skreće loptu u korner. Deset minuta kasnije opasan šut Cuckića iz slobodnog udarca, Tasić kratko odbija loptu, a Đokić iz mrtvnog ugla ne uspeva da je prosledi u mrežu. U nastavku Đokić je dva puta opasno pripretio, ali Tasić je bio pripravan.

Pred odlazak na odmor, Vukmirović izbija ispred Vraneša, golman OFK Beograda odbija loptu do Đerića, koji šutira sa deset metara i dovodi domaćina u vođstvo.

U nastavku, golman Tasić ponovo demonstrira spremnost, za malo je preduhitrio rezeristu gostiju Gigića u 59. minutu, da bi i u 67. minutu zaustavio pokušaj istog igrača.

Sloboda je do prve šanse u nastavku došla u 65. minutu, Đerić šutira glavom pored gola, Vujićev projektil iz daljine u 74. minutu završio je u spoljnem delu mreže, da bi u drugom minutu nadoknade Velemir izašao ispred Vraneša, snažan šut završio je preko prečke.