Klubovi

Spisak ženske selekcije za Albaniju

Selektor ženske omladinske selekcije Srbije Lidija Stojkanović izabrala je devojke koje će nas predstavljati na prvom kvalifikacionom turniru za odlazak na Evropsko prvenstvo. Turnir se igra u Albaniji, u Draču, a učestvuju Škotska, Kipar, Srbija i Albanija.

Da bi ostvarile plasman u drugi krug naše devojke moraju da zauzmu jednu od prve dve pozicije na tabeli. Pravo nastupa u kvalifikacijama imaju igračice rođene 1998. godine i mlađe,a interesantno je da će naše devojke biti možda i najmlađe na turniru, jer na spisku Lidije Stojkanović nalazi se čak osam igračica rođenih 1999. godine, kao i četiri igračice mlađe godinu dana.

Pripreme omladinske reprezentacije počinju 9. septembra u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi. Na spisku se nalazi 21 igračica, a neposredno pred polazak u Albaniju on će biti skraćen za tri imena.

Spisak pozvanih igračica: golmani Tanja Đapić (Vojvodina), Dajana Mihajlović (Spartak), odbranaViktorija Mišeljić, Aleksandra Zlatanović (Mašinac Trace PZP), Milana Golubović (Spartak), Tijana Đuriček (C. zvezda), Isidora Vučković (Mašinac Trace PZP), Marina Bradić (Napredak), Milana Knežević (Metalmanija), sredina terenaTijana Filipović, Alina Baka (Spartak), Anđela Kričak (Napredak), Sara Savanović, Ivana Trbojević (Vojvodina), Nevena Mičić (Rad), Mirjana Penić (Vojvodina),napad

Alegra Poljak (Spartak), Miljana Ivanović (Sloga Radnički), Jovana Kostadinović (Mašinac Trace PZP), Marija Kovačević (Vojvodina), Željka Belovan (Obilić).

Raspred utakmica na turniru:

Kipar-Srbija, Drač, 14. septembra, 12:00

Srbija-Albanija, Tirana, 16. septembra u 14:00

Srbija-Škotska, Drač, 19. septembra u 14:00

foto-fss.rs