Kontranapad

Dunsteri i SMS prevare

04.07.2018.

U fudbalu nema prevare-ili znaš ili ne znaš.Postoje stvari i poslovi za koje je neophodno vreme da se savladaju,odradi višegodišnja praksa,postignu dobri rezultati,i onda zauzme pozicija.Jedan od takvih poslova je i mesto selektora fudbalske reprezentacije ( bilo koje ).

Kako se u Srbiji inače škole završavaju i diplome stiču na “sega-megatrendovima”, a klubove i fudbalski savez vode bivši telohranitelji,vozači i preprodavci benzina, potpuno je normalno da reprezentaciju na SP odvede ni kriv ni dužan čovek koji je zalutao u trenerske vode, bivši odlični fudbaler i trener bez dana radnog iskustva.

Pošto je u pitanju “zemljačka” linija via Zenica (Kokeza-Krstajić),bilo je za očekivati da Krstajić okrene leđa dojučerašnjem mentoru Slavoljubu Muslinu,i bez trunke griže savesti sedne na njegovo mesto.Početnik u poslu,iz stručnog štaba udaljava jednog Slobodana Pavkovića,trenera koji ima ozbiljno znaje fudbala,i dovodi početnika poput  Obradovića,takođe trenerskog “dunstera” bez ikakvog trenerskog iskustva.

Sa druge strane, menadžer Kežman odrađuje odličan posao ( samo za njega ) ,i u selekciju dovodi popularnog SMS-a, momka solidne fudbalske veštine, ranga boljeg klupskog igrača, i opšte poznatog arogantnog i bahatog ponašanja.

SMS ni u omladinskoj generaciji Vojvodine nije bio među pet-šest najboljih fudbalera,Nemanja Radoja i Marko Poletanović su svojevremeno na treninzima Vojvodine bile fudbalski gurui za momka koji je znao da iskoristi veštinu svog menadžera, kao i dela takozvanih sportskih novinara, koji su znali da ga medijski isforsiraju, sigurno ne iz čiste ljubavi prema fudbalu.

Poput SMS-a veznog igrača, ni MS golman, mlađi brat za sada ne dobija poziv od Gorana Đorovića,takođe zbog problematičnog odnosa prema saigračima, mada je i ovde samo pitanje vremena i pritiska na selektora Mlade reprezentacije kada će biti prinuđen da popusti.

I tako, opet će ljudi u Srbiji naredne kvalifikacije očekivati sa ko zna kakvim nadama i očekivanjima, na žalost opet od selekcije koju ne određuje stručni štab nego menadžeri i “predsednici” poput Kokeze,Terzića itd..

Sretno bilo…