Kontranapad

SL-favoriti isti,ostatak lige za sredinu i opstanak

drveni kreveti

18.07.2018.

Utakmicom Vojvodina-Mladost  u petak startuje nova sezona Super lige Srbije.Da je reprezentacija Srbije ostvarila bolji rezultat u Rusiji,nema sumnje da bi navijači u nešto većem broju i sa više opimizma krenuli na stadione da posmatraju svoje ljubimce i njihove rivale.

Pošto se to nije desilo,sezona startuje pomalo letargično i bez preteranih očekivanja da bi nešto izuzetno moglo da se promeni u odnosu snaga u prvom rangu srpskog fudbala.

Favorita za titulu je kao i svih prethodnih godina samo dvoje, a to su Zvezda i Partizan,koji su uglavnom sačuvali veći deo igračkog fonda iz prethodne sezone ,i uz par zanimljivih pojačanja,pre svega u C.Zvezdi,u vidu Melega,Degeneka,Jevtovića…,startuju u trku za novi tron.

Vojvodina ,veliki klub po imenu,ali mali po načinu rukovođenja istim,sa nebrojenim promenama trenera u prethodnim sezonama,i stalnim odlivom igrača ,pokušaće da ne bude “topovsko meso” rivalima iz Beograda,i da im u bar nekim duelima eventualno “otkine” koji bod.

To bi mogao da napravi i Radnički iz Niša,klub sa snažnom političkom podrškom vladajuće partije i njenih satelita.Nišlije su okupile solidan sastav,dovoljno dobar da u Srbiji ide na treće mesto,boreći se protiv Vojvodine i Čukaričkog,sa kojim se i završava spisak klubova koji bi bez problema trebalo da budu u gornjem delu tabele.

Ostatak lige su klubovi koji više-manje imaju po kvalitetu slične sastave i koji mogu biti šesti ali i šesnaesti na kraju godine, i borba za očuvanje statusa superligaša će biti kao i ranijih sezona vrlo neizvesna i zanimljiva.

Bilo bi odlično ukoliko bi klubovi i treneri ove sezone imali hrabrosti da u “vatru” ubace veći broj mladih fudbalera,kako bi u duelima sa iskusnijima sticali iskustvo i rutinu,i narednih godina predvodili novi talas srpskih fudbalera,izuzetno nadarenih i uspešnih na evropskom i svetskom nivou u mlađim kategorijama,ali na žalost, izgubljenim u većem delu prilikom tranzicije u seniorski fudbal.

Bez obzira na sve,ljubitelji fudbala koji vole domaću ligu ,sigurno mogu očekivati zanimljive, a nadamo se i kvalitetne utakmice širom Srbije.