Vojvodina-Radnik 1-0

31.10.2018.

Vojvodina: Rockov – Stojković, Graovac, Saničanin, Antić – Zlomislić, Đurić – Gojkov, Milojević (od 91. Veselinović), Đuričin (od 71. Arsić) – Fofana (od 74. Gajić).

Radnik: Vasiljević – Mladenović, Žarković, Stevanović, Pantelić (od 58. Pavlović) – F. Stojanović (od 58. Nikolić), Đorđević, Keremeh, M. Stojanović (od 70. Danoski) – Stanisavljević, Zlatanović.

Pred početak utakmice, kapitenu Vojvodine Nikoli Antiću kao poklon od strane kluba uručen je uramljen dres “stare dame” sa njegovim prezimenom i brojem 100 na leđima, s obzirom na to da mu je današnja utakmica protiv Radnika bila jubilarna 100. u crveno-belom dresu. Poklon mu je uručio član Izvršnog odbora Sekcije veterana FK Vojvodina Đorđe Vujkov, koji je sa 234 odigrana meča za Vojvodinu treći na večnoj klupskoj listi, a istovremeno igrač sa najviše odigranih utakmica od svih još uvek živih bivših igrača Vojvodine.

Nakon što je utakmica počela, Vojvodina je povela već u osmom minutu. Sjajan volej udarac sa oko 20 metara iskosa sa desne strane uputio je Đurić i pogodio dalji donji ugao Vasiljevićevog gola.

Radnik je potom mogao da izjednači u 24. minutu, kada je Đorđević dobro prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i centrirao, a u petercu Vojvodine Zlatanović natrčao na loptu, ali je ona otišla pored stative Vošinog gola, da bi isti igrač još bolju priliku propustio u 55. minutu. Tada se, nakon centaršuta iz slobodnog udarca u šesnaesterac Vojvodine, lopta odbila do Zlatanovića, koji je ostao sam na oko sedam-osam metara iskosa od gola i potom šutirao, ali ponovo nije bio dovoljno precizan, pošto je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative.

Na drugoj strani, Voša je mogla da uzvrati u 69. minutu preko Antića, koji je dobro šutirao sa oko šest-sedam metara iskosa, ali je lopta otišla nekoliko centimetara preko prečke. Do kraja meča, igralo se uglavnom na sredini terena, a prave prilike su izostale. Samim tim, rezultat je ostao nepromenjen, pa je Vojvodina ostvarila svoju treću uzastopnu pobedu.

izvor i foto-fkvojvodina.rs