Prva liga

BSK,Mačva,Bežanija i ČSK bez 3 boda

Fudbalski savez Srbije je počeo konkretnu borbu protiv neregularnosti i nameštanja. Kako je pre izvesnog vremena najavio predsednik FSS Slaviša Kokeza, u četvrtak je Disciplinska komiisija akciju sprovela i u delo i oduzimanjem po tri boda kaznila četiri kluba prve lige. Bežanija, Mačva, ČSK Čelarevo i BSK Borča ostaće bez po tri boda jer je u istrazi utvrđeno da su namešteni mečevi ČSK – BSK i Bežanija – Mačva. Ovi klubovi platiće i novčanu globu od po 200.000 dinara.

Disciplinska komisija je zasedala u četvrtak popodne na Terazijama 35, a njeno saopštenje prenosimo u celosti.

– Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije utvrdila je nepravilnosti na utakmicama Prve lige, susretima BSK – ČSK i Bežanija – Mačva i sve klubove kaznila sa oduzimanjem tri boda i novčanom kaznom u iznosu od po 200.000 dinara. U toku su postupci protiv Odžaka i Budućnosti (Dobanovci), ali i nekih utakmica Superlige za koje su stigle prijave iz UEFA.

Zbog ponovljenih prekršaja, trenerima Nenadu Lalatoviću i Miloradu Kosanoviću izrečena je kazna od 4 utakmice zabrane vođenja tima, a pomoćnom treneru Draganu Šarcu jedan meč.

Disciplinska komisija je objedinila prekršaje klubova zbog loše organizacije utakmica i upotrebe pirotehničkih sredstava i kaznila Crvenu zvezdu sa 400.000, Partizan 300.000, Vojvodinu 200.000 i Bačku sa 100.000 dinara.

Zanimljivo je da su prvoligaši kažnjeni posle najave predsednika FSS Kokeze pre izvesnog vremena baš dok je otvarao teren sa veštačkom travu Bežanije. Taj klub je danas suočen sa visokom kaznom.

Inače, Mačva je trenutno lider Prve lige sa 34 boda, ČSK je četvrti sa 24, Bežanija i BSk dele deseto mesto sa po 17 bodova.