Prva liga

Metalac bolji od Bačke

25.08.2019.

Metalac: Šćekić, Vranjanin, Gočanin, Ješić, Grbović (Savić 55′), Katanić, Jokić (Gojković 69′), Vukmanović (Nović 81′), Mlađović, Mijailović, Koraksić

OFK Bačka: Milojević, Veselinović, Marinković, Obrenović, Krstić, Dimitrić (Asani 72′), Marković, Stojanović N, Milovanović, Đorđević, Stojanović M (Tomović 65′)

Otvorena utakmica od samog starta. Poslednja linija gostiju bila je postavljena daleko od gola, dok je Metalac utakmicu otvorio povučenije nego inače. Bez obzira na povučeniju postavku igre, Metalac je imao veći posed.

U 45′ tekao je napad Bačke, jedan od igrača pao je na zemlju tražeći slobodan udarac, sudija nije prekinuo igru, usledila je dubinska lopta pred gol Bačke, štoper gostiju je propustio loptu očekujući od sudije prekid igre, ali ga nije bilo, Grbović to koristi uzima loptu, izlazi 1 na 1 pred golmana i postiže pogodak za vođstvo Metalca od 1:0.

Nakon pogotka, nekoliko igrača Bačke kreće u jurnjavu za Grbovićem, nakon čega dolazi do sukoba i opšteg meteža na terenu.

Sudija je podelio po 2 crvena kartona na obe strane i žuti karton za goste. Iz ekipe Metalca isključeni su Ješić i pomoćni trener Stanković, dok su u ekipi gostiju isključeni Milovanović i Obrenović, tako da je Metalac utakmicu nastavio sa igračem više.

U 86′ Metalac uspeva da kruniše veliku inicijativu. Munjevitu kontru povukao je Mijailović, pronašao je Savića koji sa desne strane ulazi u šesnaesterac, izlazi sam ispred Milojevića i preko njega trese mrežu Bačke za vođstvo Metalca od 2:0.

Izvor-fkmetalac.rs