Kontranapad Prva liga

Prva liga – društvo bivših superligaša

drveni kreveti

10.08.2018.

Prva liga – društvo bivših superligaša

Ovog vikenda, nakon duge letnje pauze , startuje i Prva liga Srbije.

Sastav lige bi mogao da nagovesti jednu od najuzbudljivijih sezona na prvoligaškim terenima.

Prošle godine su iz Super lige ispali Javor i Borac iz Čačka, koji su se tako pridružili nekadašnjim “saborcima” iz elitnog srpskog ranga, redom : Metalcu, Novom Pazaru, Radničkom 1923, Slobodi iz Užica, Inđiji, Bežaniji.

Bivši superlligaši sa različitim ambicijama startuju u novu sezonu.Sa šampionskim ambicijama kreće Metalac, malo manje ambiciozni timovi su Novi Pazar, potpuno “remontovana” Sloboda, podmlađeni Borac, uvek nezgodna Inđija i Bežanija, dok je snaga Javora i Radničkog 1923 još uvek enigma.

Uz ove klubove visoke ambicije pokazuje klub iz Bačke Topole, TSC koji gradi fudbalsku akademiju, i zbog toga će deo sezone igrati u Senti, ali sa neskrivenom ambicijom da se plasiraju u Super ligu Srbije.

Biće zanimljivo videti kako će se u novom društvu snaći ekipe Zlatibora i Trajala iz Kruševca, i hoće li talentovana ekipa Teleoptika ove godine uspeti da izbori plasman u gornjem delu tabele.

Tu je i povratnik Bečej, kao i uvek solidne ekipe Sinđelića i Budućnosti iz Dobanovaca,i zaista bi ove godine ljubitelji prvoligaškog fudbala mogli da uživaju u dobrom fudbalu i neizvesnom prvenstvu.