reprezentacija

Jević:”Znamo koliko vredimo…”

03.05.2018.

Kadetska reprezentacija Srbije (U-17 – generacija 2001.) odlazi u četvrtak, 3. maja, u Englesku gde će biti učesnik Prvenstva Evrope koje okuplja 16 najboljih selekcija u ovom uzrastu. Izabranici selektora Ivana Jevića nalaze se u grupi sa Španijom, Nemačkom i Holandijom, a prvi meč „orlića“ na programu je 5. maja (17,45) kada će rival biti jedan od favorita na završnom turniru, selekcija Španije.
-Na okupu smo od 26. aprila i posle sedam dana priprema u odličnim uslovima Sportskog centra u Staroj Pazovi, dobro smo se spremili za ono što nas očekuje u kolevci fudbala – ističe selektor Ivan Jević.-Ono što je najvažnije svi momci su zdravi i maksimalno motivisani da Srbiju i naš fudbal predstave na najbolji mogući način. Ne volim mnogo da obećavam, ali verujem u momke i kvalitet koji imamo, uveren da možemo da odgovorimo izazovu svakog meča.
Grupa je veoma teška, rivali redom Španija, zatim Nemačka i Holandija.
-Sa Španijom se dobro poznajemo, jer smo bili rivali u drugom krugu kvalifikacija u Češkoj. Svi znamo koliko je Španija moćna u gotovo svim uzrasnim kategorijama, ali pokazali smo u Češkoj da sve rivale respektujemo, ali da najviše verujemo u sebe. Ponovo smo ih skautirali, obavili sve neophodne analize i spremno očekujemo taj prvi duel.

-Nemci su fizički dominantna ekipa, ali imam velika očekivanja kada se radi o tom meču.Holanđani su takođe skenirani, dobro smo ih upoznali. Neko će možda reći da je njihov fudbal trenutno u silaznoj putanji, ali oni su godinama poznati po dobrom radu i razvoju talenata. I sada im je akcenat na rezultatu, što ranije i nije bio slučaj.
Sam plasman na Prvenstvo Evrope predstavlja veliki uspeh…
-Uvek želimo više, tako će i sada biti. Grupa jeste jaka, uostalom nema slabih selekcija u završnici Evropskog prvenstva, a o putnicima u nokaut fazu odlučivaće nijanse. Ponoviću, sve rivale poštujemo, respektujemo, ali znamo šta želimo i koliko možemo. Verujemo u svoj rad, naš kvalitet, pokazaćemo karakter – rekao je Ivan Jević, selektor kadetske reprezentacije Srbije.

izvor:fss.rs