reprezentacija

Muslin-“Neprocenjivo iskustvo”

Ispit srpskog fudbala u ambijentu koji niko od naših igrača, onih koji će se naći u protokolu prijateljskog meča sa SAD, nije do sada osetio. U domu NFL ligaša San Dijego Čardžersa, stadionu „Kvalkom Arena“, otvorenom daleke 1967. godine i pred verovatno 70.000 gledalaca, lice srpskog klupskog fudbala biće na najvećem iskušenju. I to nikog ne plaši, naprotiv samo inspiriše. Za mnoge naše momke koji će debitovati u najdražem dresu ovo će biti dan koji se pamti, utakmica koja se, bez obzira na njen karakter, igra jednom u životu.

Igrači i stručni štab upoznali su se na poslednjem treningu sa terenom i ambijentom koji ih očekuje u nedelju, a selektor Slavoljub Muslin izneo je poslednje utiske pred meč sa Amerikom.

-Momci su skoncentrisani, imaju želju da ispune sve ono što se tiče mojih zahteva. Problem će biti, naravno, njihovo neiskustvo, ali zbog toga i igramo ovakve utakmice. Kako bi ga uostalom stekli ako ne tražimo mečeve na visokom nivou, a susret sa SAD svakako spada u tu kategoriju. Znam da smo imali kritike posle onog meča u Dohi protiv Katara, ali ja se na to ne obazirem, jer pokušavam da plan koji imamo sa predsednikom saveza, odnosno strukom i sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem, tehnički sprovedem i zbog toga će biti još mečeva ovog tipa. Igrači, ponavljam, samo kroz ovakve utakmice mogu da stiču neophodno iskustvo i navikavaju se na rad u reprezentaciji – ne ostavlja dilemu Slavoljub Muslin.

izvor i foto-fss.rs