reprezentacija

Obradović i Ognjenović selektori omladinaca i kadeta

Odlukom Odbora za hitna pitanja FSS postavljeni su novi selektori omladinske (generacija 1998.) i kadetske reprezentacije Srbije (generacija 2000.). Poverenje su dobili bivši reprezentativci Milan Obradović i Perica Ognjenović. Nekada istaknuti igrač Obilića, Lokomotive iz Moskve, Borusije iz Menhengledbaha, Metalista iz Harkova, Partizana…a zatim trener sa poslednjim angažmanom u slovenačkom prvoligašu Kopru, Milan Obradović preuzeće brigu o omladinskoj selekciji pred kojom je izazov u elit rundi kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Gruziji (2-15.jul 2017.). Rivali Srbije biće domaćin turnira Nemačka, odnosno Slovačka i Kipar.
I novog selektora kadetske selekcije, nekada učesnika SP u Francuskoj, igrača Crvene zvezde, madridskog Reala, kijevskog Dinama, Kajzerslauterna… Pericu Ognjenovića očekuje završna runda kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj (3-19. maj). Rivali generaciji za koju nastupaju talentovani Stuparević, Đerlek, Vidosavljević, Bosić i drugovi, biće domaćin turnira Škotska, a rivali su još Švajcarska i Crna Gora. Elit runda kvalifikacija za kadete igra se od 17.do 22. marta 2017. godine.

Neće dugo čekati Milan Obradović na prvu radnu akciju u FS Srbije. Okupljanje sa selekcijom do 19 godina imaće već u nedelju 19. februara u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Aktivnosti koje podrazumevaju i dve prijateljske utakmice traju do 23. februara. Omladnici će imati obe provere protiv Bugarske, prvu u utorak 21. februara (14 časova), drugu dva dana kasnije (11 časova).

Milan Obradović se opredelio za sledeće igrače:
Golmani
Marko Ilić (Vojvodina)
Dušan Marković (Rad)
Odbrana
Strahinja Bošnjak (Partizan)
Erhan Mašović (Čukarički)
Nikola Pejović (Empoli)
Sava Radić (Čukarički)
Aleksa Terzić (Crvena zvezda)
Zarije Lambulić (Brodarac)
Jovica Blagojević (Voždovac)
Sredina
Damjan Gojkov (OFK Beograd)
Stefan Ilić (Teleoptik)
Veljko Nikolić (Crvena zvezda)
Jovan Nišić (Teleoptik)
Uroš Račić (Crvena zvezda)
Filip Čermelj (Teleoptik)
Luka Adžić (Crvena zvezda)
Napad
Igor Zlatanović (Radnik)
Đorđe Jovanović (Partizan)
Sava Petrov (Partizan)
Lazar Romanić (Crvena zvezda)

Uz selektora Milana Obradovića stručni štab omladinske selekcije čine Jovica Lakić (trener), Oliver Kovačević (trener golmana), Milan Kuljić (trener), Pavle Maksimović (doktor), Miloš Petrović (fizioterapeut), Dušan Gelić (tim menadžer) i Đorđe Otović (ekonom).

Inače, arbitri u prvom susretu protiv Bugarske biće Momčilo Marković i Aleksandar Stanojković (obojica Beograd) i Nikola Đorović (Kragujevac), drug meč sudiće Andrija Stojanović, Nikola Milosavljević i Novak Novaković (svi iz Beograda).

Posle testa sa Bugarima omladince očekuju dve provere i protiv selekcije Bosne i Hercegovine 7. i 9. marta u SC FS Srbije. Turnir elitne runde kvalifikacija za plasman na EP igra se u Nemačkoj od 23. do 28. marta u blizini Frankfurta. Pored Srbije i domaćina, u našoj grupi su još Slovačka i Kipar.

izvor i foto-fss.rs