reprezentacija

Omladinke se revanširale Slovakinjama

STRELCI: 1:0 Mišeljić 6 (iz jedanaesterca), 2: 0 Filipović, 3:0 Ivanović 33, 4:0 Poljak 62, 4:1 Bogorova 70, 4:2 Bogorova 71, 4:3 Lemešova 90. Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi. Gledalaca: oko 200. Sudija: Marina Višnjić. Pomoćnici: M.Milošević,Z.Punoševac.
SRBIJA: Đapić (od 46. Mihajlović), Vučković (od 73. Golubović), Đuriček, Bradić, Kardović, Poljak (od 68. Belovan), Mišeljić, Ivanović (od 84. Kričak), Filipović, Kovačević (od 52. Baka), Knežević.
SLOVAČKA: Žomrajova, Vagaska, Lukačova, Gmiterova, Lemešova, Obetkova, Bogorova, Bielikova, Mrazikova, Bočonova, Žemberova.
Posle dobre igre, ali i silnih promašaja u prvom (poraze 1:2) od dva meča sa Slovačkom, naše devojke koje se pripremaju za drugu rundu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, revanširale su se Slovakinjama – 4:3(3:0).
Za razliku od prvog duela, devojke selektora Lidije Stojkanović bile su sada mnogo efikasnije u završnici, a susret je rešen praktično posle pola časa igre i ubedljivog vođstva Srbije. Igrao se šesti minut kada je Viktorija Mišeljić sa 11 metara krunisala pokušaj Miljane Ivanović da zaobiće golmana Slovačke, ali je srušena i sudija Marina Višnjić je opravdano pokazala na belu tačku.
U 26. minutu videli smo evro gol u režiji Tijane Filipović, izvela je slobodan udarac sa oko 30 metara i dobila aplauze. Samo nekoliko minuta kasnije Slovačka je bila na ppragu katastrofe,Tijana Filipović je sada bila u ulozi asistenta, a Miljana Ivanović se potrudila za realizaciju.
Nastavak je doneo sličnu priču, ponovo je raspoložena Tijana Filipović napravila problem odbrani Slovakinja, proigrala je Angelu Poljak koja je povećala rezultat. Usledile su izmene, pao je i ritam utakmice, a Slovakinje su preko Andree Bogorove za samo dva minuta postigle dva gola i ublažile visok poraz. Diana Lemešova je pred sam kraj meča postigla za Slovačku, posle svega viđenog, gol za častan poraz. Uglavnom, dobro izdanje naših devojaka pred poslednja rundu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava u Severnoj Irskoj.Na turniru čiji domaćin je Norveška od 4. do 11. aprila, izabranice selektora Lidije Stojkanović imaće za rivale još selekcije Švedske i Italije.

izvor i foto:fss.rs