reprezentacija

Pavković i Muslin pred 80 kolega

U fudbalskom centru FS Beograda na Adi Ciganliji održan je uslovni seminar za trenere koji rade u beogradskim klubovima iz Super lige Srbije, Prve lige Srbije i Srpske lige – grupa „Beograd“. Seminar su zajednički organizovale strukovne trenerske organizacije FS Srbije i FS Beograda, a predavanje na temu „Napadački fudbal reprezentacije Srbije“ održao je Slobodan Pavković, predsednik Organizacije fudbalskih trenera FS Srbije, inače predavač na UEFA/FSS Pro i „A“ licenci.

Jednočasovno izlaganje bivšeg fudbalskog asa novosadske „Vojvodine“ i beogradskog „Partizana“ i nekadašnjeg jugoslovenskog reprezentativca u kojem je analizirao ofanzivnu igru nacionalnog „A“ tima Srbije u tekućim kvalifikacijama za SP u Rusiji pratilo je osamdeset trenera iz beogradskih klubova. Odziv je bio izuzetan, pa je sala u FC FSB na Adi bila tesna.

Specijalni gost ovog seminara bio je selektor „A“ reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin. On je, posle završenog predavanja Slobodana Pavkovića, detaljno opisao način na koji gradi ofanzivu u igri srpska “A” reprezentacija. Selektor je i interaktivno učestvovao u radu ovog stručnog skupa odgovarajući na pitanja prisutnih trenera koje je najviše interesovalo kako naša reprezentacija taktički gradi ofanzivnu igru u određenim segmentima i po mestima u timu.

izvor i foto-fss.rs