reprezentacija

Pobeda kadetkinja u Temišvaru

04.08.2017.

Ženska selekcija Srbije do 17 godina odigrala je prijateljsku utakmicu protiv Rumunije i uz apsolutnu dominaciju na terenu ostvarila ubedljivu pobedu – 3:0 (1:0). Kadetkinje su povele preko Ane Barjaktarević u prvom poluvremenu, dok su u drugom delu igre mrežu domaće reprezentacije zatresle prvo Lena Marjanović, zatim i Dušica Petrović. Rumunke su imale samo jednu šansu i to posle slobodnog udarca koji je na maestralan način zaustavila Jovana Petrović.

Koordinator ženskih selekcija u FS Srbije Nikoslav Bjegović istakao je posle utakmice da je zadovoljan igrom i rezultatom kao veoma pozitivnom atmosferom u našoj reprezentaciji koja je svakako preduslov za ostvarenje zacrtanih ciljeva. Još jednu proveru protiv Rumunije kadetkinje Srbije imaće opet u Temišvaru za dva dana, u subotu, 5. avgusta.

Srbija je počela utakmicu u sledećem sastavu: Jovana Petrović (kapiten), Lena Marjanović, Milica Denda, Natalija Vorkapić, Ksenija Pavlović, Jelena Raičević, Dejana Magovčević, Anđela Krstić, Ana Barjaktarević, Živana Stupar i Emma Petrović, u drugom poluvremenu igrale su i Margita Vasović, Tamara Nikolić, Milica Radić, Marija Đurović, Milica Bulatović, Anja Vulikić, Isidora Gajdobranski i Dušica Petrović.

izvor i foto-fss.rs