reprezentacija

Revanš mlađih omladinaca Sloveniji

STRELAC: 1:0 Zličić u 27. minutu. Stadion u Ajdovščini. Gledalaca:oko 300. Sudija: Dejan Blažič (Slovenija). Pomoćnici: Matej Vojska i Nedeljko Todorović (Slovenija). Žuti kartoni:Maksimović (Srbija). Crveni karton:Maksimović (Srbija).
SLOVENIJA: Vidovšek, Hodžić, Krejziu (od 46. Božič), Bijol (od 59. Guček), Gorenc, Drkušič (od 72. Španija), Palamar (od 72. Piskule), Horvat, Gnezda, Celar (od 72. Turkuš), Kerin (od 59. Pljava).
SRBIJA: Mićanović, Vlalukin, Veličković, Maksimović, Veselinović, Bošnjak (od 34. Matijević), Zličić (od 62. Stanojev), V. Nikolić (od 89. Petrović), Jovković (od 75. Jovanović), Ilić (od 22. Vujanić), L. Nikolić (od 84. Radulović).

U drugom kontrolnom meču u Sloveniji, mlađa omladinska selekcija Srbije pobedila je, u Ajdovščini, domaćina golom Miloša Zličića u 27. minutu – 1:0 (1:0). Tako su se naši fudbaleri revanširali rivalu za poraz u prvom meču (0:1) i, rezultatski, popravili utisak od pre dva dana.
I pored dve prinudne izmene selektora Miloša Velebita, izvršene još u prvih pola sata igre (Ilić i Bošnjak), selekcija mlađih omladinaca Srbije bila je dominatna u čitavom toku utakmice protiv vršnjaka iz Slovenije. Prema prikazanom na terenu, rezultat je mogao da bude ubedljiviji: Srbija je stvarala šanse, a Slovenija jedva dolazila do našeg gola.
Iako je meč bio prijateljski, publika u Ajdovščini je videla žestoku borbu, a u prilog tome ide i podatak da je Srbija završila utakmicu sa deset igrača, posle isključenja Maksimovića u 85. minutu.
– Zaista sam zadovoljan gostovanjem u Sloveniji – sumira utiske selektor mlađih omladinaca, Miloš Velebit. – Odigrali smo dva sjajna meča, u prvom izgubili, ali, osim rezultata, sve je bilo dobro. U drugom duelu sa snažnim i kompletnim timom Slovenije, pokazali smo još više i na kraju zasluženo trijumfovali, čak mislim da smo mogli i ubedljivije. Imali smo peh sa lakšim povredama Ilića i Bošnjaka, ali i zamene su bile dostojne. Sad nas očekuje aprilski pripremni dvomeč protiv Uzbekistana u našem Sportskom centru u Staroj Pazovi, gde ćemo biti jači za još desetak igrača, koji, opravdano, nisu mogli da budu sa nama u Sloveniji. Verujem u perspektivu ove generacije, koja treba da nastavi uspešnu seriju mlađih selekcija srpskog reprezentativniog fudbala – zaključuje Velebit.
Talentovanu generaciju naših igrača (1999) očekuju kvalifikacije (prvi krug) za plasman na UEFA Evropsko prvenstvo U-18, koje će 2018. godine biti održano u Finskoj. Prva runda kvalifikacija na programu je od 04. do 10. oktobra 2017, domaćin turnira je Republika Irska, a rivali su Srbije biće još selekcije Azerbejdžana i Kipra.

izvor i foto-fss.rs