reprezentacija

Ženski fudbal:Rusija-Srbija 5-2

STRELCI:0:1 Mijatović 50, 0:2 Vuković 64, 1:2 Danilova 66, 2:2 Danilova 67, 3: 2 Makarenko 69, 4:2 Karpova, 5:2 Danilova 84. Stadion: Saturna. Gledalaca: oko 300. Sudija: Anastazia Pustovotjova (Rusija).
RUSIJA: Šerbakova, Koznjikova, Medved, Makarenko (od 78. Solodkaja), Čolovjaga (od 46. Andreeva), Kiskonen, Danilova, Paščukina (od 59. Fedorova), Zilastinova (od 46. Šeikina), Čerdomirdina, Morozova (od 59. Karpova).
SRBIJA: Kostić, Krstić (od 86. Jankov), Slović, Damjanović, Čubrilo (od 46. Mijatović), Radojičić, Čanković (od 90. Filipović), Smiljković (od 78. Vajda), Savanović (od 70. Blagojević), Poljak, Vuković (od 70. Pantelić).

Najbolja ženska reprezentacija Srbije poražena je u prvoj od dve provere u Rusiji rezultatom 2:5 (0:0). Prvi deo meča protekao je u boljoj igri naših devojaka kada smo preko Marije Radojičić imali dve lepe prilike od kojih je jedna ostala na prečki gola Šerbakove.
I nastavak je doneo dobro izdanje naše selekcije koje su devojke krunisale prvo golom Milice Mijatović, a zatim i Marije Vuković. I kada se činilo da ćemo prirediditi iznenađenje došlo je do velikog pada u igri naše reprezentacije. Devojke su ostale bez snage, a uporne Ruskinje su to znale da kazne. Za svega nekoliko minuta postigle su tri gola i tako preokrenule rezultat. Do kraja meča Karpova i najbolja igračica Danilova učinile su da rezultat bude možda ubedljiviji od realne slike na terenu.
Drugi meč istih selekcija igra se 11. Juna u 15,00. Našim devojkama dueli sa Rusijom poslužiće kao priprema pred jesenji start u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo (Srbija je u grupi sa Austrijom, Španijom, Finskom i Izraelom), a Ruskinjama su ovo poslednji mečevi pred početak Evropskog prvenstva koje se održava u Holandiji.

izvor i foto-fss.rs