Republika Srpska

Borac doveo trojicu novajlija

Posle iskusnog veziste Nenada Kise koji je produžio ugovor, Fudbalski klub Borac juče je dobio tri nova imena u igračkom kadru, ugovore na godinu ipo dana potpisali su defanzivci Bojan Puzigaća i Aleksandar Radulović, te napadač Petar Kunić.

Sva trojica igrača su ostavili trag u banjalučkom velikanu, a u voljeni klub se vraćaju iz sredina koje su jesenas bile članovi elite, iako je Borac, po rangu takmičenja drugoligaš. Puzigaća i Kunić stižu iz superligaša Srbije, beogradskog Voždovca i Novog Pazara, dok je Radulović prethodnu polusezonu nosio dres prvaka Federacije BiH, Metaleža iz Jajca.

-Polako sklapamo igrački mozaik sa fudbalerima koji po kvalitetu i rejtingu zaslužuju dres Borca. U Puzigaći, Kuniću i Radulo viću dobijamo novi kvalitet i iskustvo koji će nam biti potrebni u nastavku prvenstva Prve lige Republike Srpske i težnji da osvojimo titulu i izborimo povratak u Premijer ligu BiH. Osim toga, ako uspemo u svojim takmičarskim namerama, u šta malo ko može da sumnja, u pomenutoj trojici igrača dobili smo i uzdanice u samoj premijerligaškoj konkurenciji – istakao je sportski direktor Borca Oliver Jandrić.

Kako su najavili na Gradskom stadionu sa Trga Republike Srpske do kraja ove sedmice, tačnije kalendarske godine očekuju se još neka nova imena.

-I dalje razgovaramo i pregovaramo sa pojedinim igračima koji su nam zanimljivi, a i trener Vule Trivunović je istakao želju da ih angažujemo. Verujemo da ćemo i te poslove uspešno privesti kraju kako bi u Novu 2017. godinu ušli rasterećenije, a samim tim i bez stresa i pritiska dočekali početak priprema zakazan za 16. januar – dodao je Oliver Jandrić.

sportdc.net