Republika Srpska

Borac i Tekstilac Kort u novom dvoboju

Susreti Borca i Tekstilca predstavljaju okršaj komšija, duel starih rivala, fudbalsku poslasticu, praznik najpopularnijeg sporta. Tako je bilo svih 97 godina. Veruje se da će ta lepa i bogata tradicija biti sada nastavljena.

„Tekstilac je rival koga do neba respektujemo. Radi se o jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Prvoj ligi Republike Srpske. Zar to nije dovoljan motiv za Borčeve igrače da ostave srce na terenu, daju maksimum i da pobede?! Verujem da će tako i biti. Izostaće golman Raif Smajić, isključen je pre sedam dana u Janji, ali bićemo jači za Zorana Brkovića. Igrao je u više poznatih klubova, radi se o istinskom pojačanju i njegovo prisustvo treba da odnese prevagu u odnosu na ranije mečeve. Očekujem snažnu podršku naših navijača i svih ljubitelja fudbala. Da odigramo utakmicu pred velikim brojem gledalaca, da ovaj meč bude istinski praznik najpopularnijeg sporta. Verujem u naš trijumf“, optimista je trener Predrag Lukić.

Uz Nemanju Arsića, neko ko bi mogao biti ključni akter susreta je Mirza Hasanović.

„Nije lako igrati protiv tako kvalitetnog protivnika, ali jeste imperativ. Gledaocima ćemo ponuditi kvalitetnu i sadržajnu utakmicu, a pobediće ko bude spretniji i srećniji. Voleo bih da to budemo mi. Dugo čekamo na pobedu u zvaničnim utakmicama“, rekao je Hasanović.

Nakon trijumfa u derbiju protiv Rudar Prijedora , pre sedam dana u Derventi, puleni Bojana Magazina bi da krenu u seriju trijumfa.

„Šamac je teško gostovanje. Borac protiv nas igra tradicionalno dobro. Neće biti ni malo lako. Ima da se namučimo, ako hoćemo ostati neporaženi. Zadovoljan sam bodom, ali pobeda je u sportu nešto najlepše. Ohrabruje da smo kompletni. Borcu poštovanje, a nama radovanje“, jasan je Magazin, trener Tekstilca Kort.

Borac: Lukić, Brković, Milićević, Paležnica, Koprivica, Maksimović, Sinanović, Mehić, Arsić, Hasanović, Šarkanović.

Tekstilac Kort: Plisnić, Marić, Rastović, Jolović, Kovač, Đukić, Komlenović, Radulović, Brković, Perović, Duspara.

sportdc.net