Republika Srpska

Dragišić:”Borac će biti prvi”

Ubedljiva pobeda (4:0) u prijateljskom susretu sa Rudar Prijedorom na banjalučkog Gradskom stadionu razuverila je mnoge „neverne Tome“ koji su se ponadale da su rezultati na pripremama na Zlatiboru stvarnost banjalučkog prvoligaša i najava turbulentnog prvenstva.Međutim, pod dirigentskom palicom mladog stratega Zorana Dragišića crveno-plavi orkestar je pokazao da tek treba da podigne formu na željeni nivo kako bi potpuno spremno dočekao premijeru na domaćem terenu protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva. Upravo će „sokolovi“ biti i jedna od glavnih konkurenata Krajišnicima.

-Ne osvrćem se mnogo na razne priče, radim najbolje što znam, mogu i umem, dajem sve od sebe za grb koji nosim na grudima, a oni koji me poznaju bolje znaju kakav sam bio i kao igrač u svetom dresu. Kada bih zastajao kraj svakog kerčeta koje na putu zalaje na mene i gađao ga kamenjem nikada na cilj stigao ne bih – počeo je priču Zoran Dragišić koji u posao koji obavlja unosi veliku emociju, a to isto želi da prenese i svoje fudbalere.

Nakon susreta protiv prijedorskih „rudara“ šef stručnog štaba Borca bio je vidno zadovoljan, ali ističe da još ima mnogo rada i ulaganja truda da se stigne do željene forme.

-Naporno smo radili na Zlatiboru, videlo se da smo još umorni, teški, noge okovane. Kao što sam govorio posle poraza da nam rezultat nije u prvom planu, ostajem dosledan i to isto govorim i sada posle visoke pobede protiv Prijedorčana. Nalazimo se na pola puta, idemo ispravnim putem ka onome čemu težimo i nastojimo da uradimo – rekao je Zoran Dragišić.

Potom je šef struke velikana sa Trga Republike Srpske dodao i ovo:

-Ima dosta dobrih stvari koje ćemo da unapredimo, postoji prostor i za određene korekcije koje moramo da uradimo na lošim, uočenim stvarima ako želimo da budemo konkurentni za sam vrh prvenstva Republike Srpske, odnosno titulu.

Do početka prvenstvene trke, 6. avgusta pred fudbalerima Borca su još dve prijateljske utakmice. Prvo će u sredu gostovati u Doboju kod drugoligaša Željezničara (18 časova), a onda 30. jula sledi duel na domaćem terenu protiv drugoligaša Slobode iz Novog Grada, bviće to generalka.

-Imamo još dva prijateljska susreta u kojima ćemo vršiti glazuru forme. Pred nama jo dovoljno vremena da sve podignemo na željeni nivo na startu prvenstvene trke. Zadovoljan sam do sada urađenim, sve ide po planu i programu, atmosfera je odlična – zaključio je šef stručnog štaba Borca Zoran Dragišić.

Kanonada protiv Naprijeda

Juče ujutro kombinovani sastav Borca odigrao je na Obilićevu utakmicu sa regionalnim ligašem Naprijedom, zabeležena je ubedljiva pobeda od 6:0. Po dva gola postigli su Kukić i Danilović, a po jedan Bamburać i Kulenović.
Trener Dragišić izveo je kombinovani sastav, a igrali su: Dobraš, Prljeta, Vidović, Vejnović, Petrović, Danilović, Jagodić, Mišić, Kukić, Perišić, Trninić. U nastavku su ušli: Kondić, Popović, Grahovac, Bamburać, Kulenović i Škorić.

sportdc.net