Republika Srpska

I dalje štrajk u Rudaru

20.02.2018.

I dok fudbaleri Rudar Prijedora i dalje štrajkuju, Upravni odbor ovog prvoligaša na vanrednoj sednici razmatrao je trenutnu situaciju u jesenjem šampionu Republike Srpske.

Čelnici “rudara” doneli su nekoliko zaključaka, a da li će to pomoći da se prevaziđe trenutno stanje ostaje da se vidi.

– Prvi zaključak je da je štrajkom igrača, koji je počeo u petak, nanesena velika šteta našem klubu. Poslednja dešavanja sigurno će zbog toga ostaviti posledice i po rezultat, ali i po renome kluba – naglasio je predsednik Prijedorčana Dalibor Majkić.

On je rekao da se po medijima provlače različiti zahtevi koje od čelnika kluba traže štrajkači.

– Zato smo od njih zatražili da se izjasne šta su njihovi zahtevi sa potpisima svih igrača i da onda znamo zbog čega je nastala celokupna situacija, ali i da imamo taj dokument – nastavio je Majkić.

Prvi čovjek “rudara” tvrdi da je iznos koji se u ovom trenutku duguje igračima na osnovu ugovora, rata i plata 7.500 maraka.

– Od 1. januara ove godine smo im isplatili tri puta veći iznos. Sada smo od njih tražili da se samo strpe nekoliko dana i da će svi dugovi biti izmireni, ali… Od igrača smo zatražili da nastave da rade, a da ćemo novac uplatiti do kraja sedmice. Za sada neće biti nikakvih sankcija prema igračima, a tek kada dobijemo dokument za zahtevima, odlučićemo šta i kako dalje – dodao je Majkić.

Igrači su potvrdili da im je od Nove godine isplaćen dobar deo dugovanja, a da manji još nije.

– Dobili smo veći dio novca, ali smo odlučili da nećemo trenirati dok ne dobijemo sav iznos. Stalno smo u kontaktu, nismo trenirali ni juče, a do kada će tako biti, ostaje da se vidi – rekao je jedan od prvotimaca Rudar Prijedora.

On je rekao da je novac jedini razlog zbog kojeg su odlučili da obustave rad.

– Nije istina da tražimo promene u Upravi ili stručnom štabu, jedino želimo da nam isplate ono što nam duguju. Dok ne bude tako, neće biti ni treninga. Takva je naša odluka, bar za sada – dodao je neimenovani igrač “zeleno-crnih”.

izvor i foto:glassrpske.com