Republika Srpska

Igrači tužili Slaviju

Nema odmora za administraciju Slavije. Igrači se nalaze na pauzi do 15. januara, a u klubu su u punom jeku poslovi oko rekonstrukcije tima. Šef stručnog štaba Milomor Odović napravio je plan i program rada i čeka da mu čelnici Slavije kažu koga će moći dovesti, sa njegovog spiska potrebnih igrača. Još uvek nema informacija oko toga.

Ono što je u ovom momentu jasno je da je prvotimac Miloš Đorđević zatražio da ga klub pusti, da se vrati u Pirot.

-Zvao me je Đorđević i naveo da bi želeo da ide u Pirot. Nemam još zvaničan stav. Šef stručnog štaba nije za tu opciju. Čujemo i da ga je zvao banjalučki Borac. Naravno, to nije korektno, ako je tačno od strane Borca. Tim iz Banjaluke je prvo morao da zove nas. Đorđević je igrač Slavije, ima ugovor i trebalo bi prvo nas da kontaktiraju, kaže predsednik Slavije Zdravko Šavija.

Pre nekoliko dana i poštar je zakucao na vrata tima iz Istočnog Sarajeva. Stigle su tri tužbe. Igrači, Mladen Lučić, Bojan Marković i doskorašnji trener Milan Miovčić presavili su tabak i tužili Slaviju, zbog neizmirnih obaveza. Proces na sudu bi trebao da krene uskoro, a Šavija kaže da su spremili sve kontra argumente na ove tužbe.

-Postoje odluke o kažnjavanju zbog slabih igara. Te sezone smo ispali iz Premijer lige, a u tu žbama se navodi zahteve za isplatu premija zbog osvojenih bodova. Naravno, svi imaju pravo da tuže, a mi ćemo se potruditi da te tužbe osporimo. Neću ih komenta risati, da se ne tumači kao pritisak na sud. Neka pravosuđe kaže svoje i donese presudu. Povoljnu po nas ili igrače, videćemo, završio je Zdravko Šavija.

sportdc.net