Republika Srpska

Kajkut doneo pobedu Krupi

Početak susreta je pripao gostima, koji nisu imali šansu za promenu rezultata. Domaći su imali prvu šansu u 15.minuti, Husić je uposlio Kuzmanovića ali mreža se nije zatresla.  Igra se otvoreno ali bez velikih šansi pred golom obe ekipe. Dvije šanse do odmora, po jedna na obe strane, prvu su domaći imali u 34.minuti, šutirao je Šišić poluvolejom a četiri minuta kasnije Marušić na dodavanje Ljubenovića nije bio precizan.

U nastavku susreta, domaći su krenuli agresivnije ali Krupljani se dobro brane i nisu pokušavali da napadnu domaću odbranu. U 52.muinuti u igru je Saša Kajkut, kojeg je u 60.minuti uposlio Dujaković a ovaj pogodio za vođstvo gostiju. Domaća ekipa opseda gostujuću polovinu, ali obrana Krupljana odoleva napadima. Husić je u 80.minuti bio u opasnom napadu ali gosti su se odbranili.

Krupljani su na koncu slavili  potpuno zasluženo

MLADOST DOBOJ KAKANJ – KRUPA 0:1

DOBOJ KOD KAKNJA Stadion Mladosti. Gledalaca 1000. Sudija: Admir Šehović (Sarajevo). Pomoćnici: Čedomir Vičić (Bijeljina) i Moamer Čaušević (Sarajevo). Četvrti sudija: Emir Spahalić (Mostar). Delegat: Fahrudin Sinanović (Kalesija).

ŽUTI KARTONI: Šišić, Hadžić (Mladost), Aleksić (Krupa). CRV ENI KARTON Šišić (nakon utakmice)

STRIJELCI: 0:1 Kajkut (60).

MLADOST: Hadžić, Galić, Laštro, Husić, Sušić, Šišić, Kuzmanović, Maksimović, Hodžić (67. Ramović), Karahmet, Isaković.

Trener Husref Musemić.

KRUPA: Kutić, Jašarević, Ljubenović, Dujaković (69. Cvijanović), Milutinović, Vukotić, Čomor, Mijić, Aleksić, Marušić (49. Kajkut), Mirković (72. Vidović). Trener Slobodan Starčević.

sportdc.net