Republika Srpska

Martinović:”Iz Bijeljine u Evropu”

Nakon što jsmo nedavno objavili razgovor sa Dušanom Martinovićem, ovaj igrač sredine terena Radnika  je postigao dva pogotka i to u jako teškim duelima sa Slobodom i Zrinjskim. Dobra forma u kojoj se nalazi ovaj Mačvanin rodom iz Šapca nas je “natjerala” da ponovo porazgovaramo sa njim.
– Što se tice utakmice sa Zrinjskim, mislim da je završena najrealnijim rezultatom. Neoprezno smo primili gol u prvom minu tu, te je kasnije bilo jako teško juriti rezultat protiv tako kvalitetne ekipe kakva je Zrinjski. Oni su sasvim zasluženo na prvom mestu, imaju odličnu ekipu, a mi smo karakterom i jednom velikom željom stigli do izjednačenja, kaže Martinović.
Iza radnika  je ciklus jako teškh utakmica sa ekipama koje konkurišu za vrh tabele, dok u narednim kolima očekujemo susrete sa eki pama koje prije početka prvenstva nisu važile za favorite.
– Tačno tako. U predhodnom periodu smo utakmice sa Širokim i Slobodom odigrali dosta dobro i zasluženo pobijedili, dok smo sa Željom odligrali slabije, što si oni iskoristili i pobijedili nas na našem terenu. Mozda smo tada malo i izgorjeli u želji. Uglavnom , niz teških utakmica je iza nas. Zahvalio bih se našim navijačima što nas bodre svaku utakmicu i što nam daju veliku podršku.
Radnik takmičenje u Premijer ligi nastavlja gostovanjem u Zenici, a prije toga u srijedu gostujemo u Kaknju, ekipi Rudara u prvoj utakmici 1/8 finala Kupa BiH.
– Za nas nema odmora, već u srijedu igramo kup utakmicu u Kaknju. Ekipa Rudara igra dobro u prvenstvu Prve lige FBiH i sigurno da nam neće biti lako. Ozbiljno ćemo shvatiti utakmicu, respektujemo protivnika i spremno očekujemo susret sa Rudarom. Naša ambicija je da kao branioci titule doguramo što je moguće dalje u ovom takmičenju, završava Martinović.
fkradnik.info