Republika Srpska

Moguć meč Slovenije i Republike Srpske

Novoizabrani predsednik Fudbalskog saveza Slovenije Radenko Mijatović izjavio je u razgovoru za “Glas Srpske” da postoji mogućnost da reprezentacija Slovenije odigra zvaničnu prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Republike Srpske ukoliko to bude u skladu sa odlukama Svjetske (FIFA) i Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Fudbalski savez Republike Srpske ima dugogodišnju želju da odigra zvaničnu prijateljsku utakmicu kao što to godinama čine španske pokrajine Katalonija i Baskija. FS RS ima dozvolu FS BiH za takav meč, a da bi on bio odigran, potrebno je da protivnička selekcija zatraži od FIFA ili UEFA dozvolu, a da sve to dozvoli svetska ili evropska kuća fudbala.

To je jako delikatno pitanje, jer predsednik sam o tome ne može da odlučuje, već se pitaju članovi Izvršnog odbora tako da odluku o eventualnoj utakmici ne bih prejudicirao. Uvek je zanimljivo igrati te mečeve, ali svaki nacionalni savez mora da poštuje statute UEFA i FIFA tako da preskakanja instanci ne smije da bude. Ukoliko bi evropska i svetska kuća fudbala dale pristanak za takav meč, onda ne bi bilo problema pošto bi sve bilo legalno i zvanično – izjavio je Mijatović.

izvor-glassrpske.com