Republika Srpska

Okuka poklonio opremu Veležu iz Nevesinja

Legendarni fudbaler i trener Dragomir Okuka  posetio je danas FK „Velež“ iz Nevesinja i tom prilikom klubu u kojem je stekao prva fudbalska znanja donirao sportsku opremu i rekvizite za treninge.

Okuka kaže da je tokom karijere igrača i trenera obišao čitav svijet, ali da se naugodnije osjeća u Nevesinju. Podseća da je najljepše godine života proveo u ovom gradu u kojem i danas ima mnogo prijatelja.

– Prijatno sam iznenađen stanjem terena na Gradskom stadionu. Podseća me na vreme kada sam sa mostarskim Veležom dolazio u Nevesinje na pripreme – rekao je Okuka.

Naglašavajući da je Okuka jedan od najboljih fudbalera koji je ponikao na ovim prostorima načelnik opštine Milenko Avdalović rekao je da je u više navrata pokazao i da je dobar čovek i prijatelj Nevesinja. Istakao je da će donacija mnogo značiti za sportiste, posebno mlade fudbalere. Avdalović podseća da je u posljednjih godinu dana dosta urađeno na renoviranju stadiona i prostorija kluba, ali da opreme uvijek nedostaje.

Predsjednik FK „Velež“ Žarko Laketa u ime kluba zahvalio se Okuki na poseti i vrednoj donaciji. Upoznao je proslavljenog igrača sa naporima uprave da renoviranjem stadiona obezbedi što bolje uslove za rad i treninge. Smatra da je time ispunjen i glavni cilj koji uprava zacrtala. Očekuje i da će u drugom dijelu sezone takmičarski rezultati prvog tima biti bolji i da će Velež zadržati drugoligaški status.

izvor-radionevesinje