Republika Srpska

Poledica:”Borac(BL) u najniži rang”

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” Mirko Poledica najavio je da će po povratku sa godišnjeg odmora podneti zahtev protiv Borca u FIFA i tražiti kaznu za banjalučki klub.

Sindikat “Nezavisnost” objavio je danas status na Fejsbuku u kojem je članovima Udruženja preporučio da zaobilaze Borac u “širokom luku”, na šta je reagovao predsednik Banjalučana Dejan Kusturić, a naknadno je objavljeno i saopštenje za javnost sa Gradskog stadiona u Banjaluci.

Poledica, predsednik udruženja “Nezavisnost”, u razgovoru za “Nezavisne novine” rekao je da je upoznat s problemima koje neki igrači navodno imaju ili su imali u Borcu, ali tačna imena nije mogao saopštiti jer se nalazi na odmoru.

Kada se vratim s odmora odmah ću pripremiti i podneti zahtev protiv Borca u FIFA. Tražićemo da se izreknu ozbiljne finansijske sankcije u skladu s FIFA pravilnikom o statusu igrača, član 17. stav 4. Mi smo ranije to već radili, FIFA je tu jako rigorozna i plašim se da će doneti odluku kojom će Borac možda biti čak izbačen u najniži rang – rekao je Poledica banjalučkom listu.

Tvrdi da postoje indicije da je nakon završetka prošle sezone prema igračima postupano suprotno pravilima tako što su donošene subjektivne odluke.

Vidim da je navodno klub donio odluku da ih kazni oduzimanjem nekog novca od plate, a pod obrazloženjem da se nisu zalagali. To je u suprotnosti sa FIFA pravilnikom – rekao je Poledica i dodao:

FIFA izričito brani subjektivne kazne. Kada igrač igra utakmicu, a klub ga kazni zbog nezalaganja, to FIFA neće prihvatiti jer je to subjektivna ocjena. Vi možete dati na utakmici tri gola, a da vas neko kazni što niste dali četiri, to su gluposti.

Osvrnuo se i na navodne ucene. Tvrdi da pojedinim igračima iz Borca nisu želeli dati dokumentaciju za nesmetan odlazak iz kluba.

Jedan igrač ima opciju da napusti klub kao slobodan igrač. Ne znam kako se tačno zove, a oni ga bukvalno primoravaju da on prvo potpiše papir kojim se odriče nekih svojih potraživanja koja je zaradio. Ima još nekih igrača iz Srbije koji su doživjeli sličnu sudbinu u Borcu – ustvrdio je Poledica.

Izvor:nezavisne.com