Republika Srpska

Radnik favorit protiv Metaležea

Danas je u prostorijama FK Radnik održana konferencija za medije povodom utakmice 16. kola BHT Premijer lige između Radnika i Metaležea iz Jajca na kojoj su govorili šef stručnog štaba Nebojša Milošević i fudbaler Dušan Martinović.

Trener Milošević je u svom izlaganju istakao da je pauza od petnaest dana u prvenstvu iskorištena kako bi se igrači odmorili i spremili za kraj polusezone, kao i da bi se nedostaci u igri otklonili, a dobre stvari poboljšale. Trener je istakao da su igrači spremni za utakmicu sa Metalegeom, da će dati svoj maksimum. Naveo je i to da je neobično što Radnik  u utakmicu ulazi kao favorit, jer je do sada Radniku utakmice ulazio, ako ne kao autsajder, ono kao ravnopravan rival, ali smatra da će igrači uspjeti iznijeti teret favorita i da će to na njih djelovati stimulativno. Milošević protiv Metaležea računa samo na potpuno spremne igrače, pa u konkurenciju za ovu utakmicu neće ući nedovoljno oporavljeni Peco, Kojić i Krsmanović. U sastavu takođe neće biti ni Fačić, koji neće biti na raspolaganju stručnom štabu do kraja polusezone, kao ni Jakovljević koji je sakupio tri žuta kartona. Na kraju je naš trener zahvalio sportskim radnicima u fudbalskim klubovima Proleteru iz Dvorova, Drini iz Amajlija i Slogi 94 iz Bijeljine na čijim terenima su naši prvotimci trenirali u prethodnom periodu.

Dušan Martinović je u svojoj izjavi bio kratak. Rekao je da su igrači svjesni da kao favoriti ulaze u naredni meč i da će im to biti podstrijek da pruže što bolju partiju. Naveo je i to da u ekipa vlada fenomenalna atmosfera, a da se rezultat sklada iz svlačionice vidi na terenu gdje svako daje sve od sebe.

fkradnik.ba