Republika Srpska

Radnik na penale do finala

drveni kreveti

26.04.2018.

Radnik je pobedio istim onim rezultatom kakvim je slavila Alfa Modriča u prvoj utakmici (3:2), ali je do svog devetog finala Kupa Republike Srpske stigao tako što ga je poslužila sreća prilikom izvođenja penala.

A sve je kao iz bajke krenulo za Modričane. Alem Merajić je u 25.minutu sapleo Darija Purića, a Dario Damjanović sa „bele tačke“ donosi veliko slavlje.

Ipak, ono je kratko potrajalo. Naime, Domagoj Franić je sa blizu 40 metara šutirao topovski i matirao nemoćnog Bojana Tripića. Potom je domaćin „pucao“ po bokovima, srljao iz greške u grešku, a Aleksandar Glišić je to kaznio sa dva pogotka. Onda su Semberci uputili još nekoliko udaraca ka golu, neki su bili neprecizni, neke je zaustavio Tripić. Na drugoj strani su Ratko Dudić, pa Mitar Trifković i Danijel Zlatković šutirali odlično, ali je Branislav Ružić još bolje odbranio.

Ipak, u 76.minutu iskusni Damjanović centrira sa leve strane, Neđo Šuka kratko reaguje, a Zlatković glavom šalje loptu u mrežu.

U „rulet“ seriji svi izvođači su bili precizni, ali je Marko Tadić bio tragičar za domaće. Umesto protivničke mreže pogodio je stativu i snovi su se raspršili.

 

Alfa Modriča – Radnik 2:3 (1:2)

Stadion:“Dr Milan Jelić“. Gledalaca: 1.000. Sudija: Aleksandar Njegomirović(Prnjavor) . Strelci: Damjanović u 25.(11 m) i Zlatković u 76.minutu za Alfa Modriču, a Franić u 32., Glišić u 37.i 50.minutu za Radnik. Strelci sa penala: Zlatković, Šuka, Lukić(Alfa Modriča), dok je Tadić pogodio stativu, a Martinović, Glišić, Vasić, Đurić i Franić za Radnik. Žuti kartoni: Lukić, N.Prljeta, R.Prljeta(Alfa Modriča), Merajić, Srećković(Radnik).

ALFA MODRIČA: Tripić , Dudić (od 89.min.Lazareski ), Purić (od 67.min.Zlatković ), N.Prljeta , Šuka , Kojić , Lukić , R.Prljeta , Damjanović , Tadić , M.Ilić (od 57.min.Trifković).

RADNIK: Ružić ,  Franić , Martinović , Beširević (od 72.min.Stojanović ), Vasić , Srećković , Zec , Bradonjić (od 51.min.Hadžić ), Glišić , Đurić , Merajić (od 51.min.Peco ).

izvor:sportdc.net